Γ.Δ.
0,00%

Χρηματιστήριο: Μικρές διακυμάνσεις με το βλέμμα στην Attica Bank

Με απώλειες στο ξεκίνημα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το Χρηματιστήριο Αθηνών να ακολουθεί. Ανεβαίνει το πετρέλαιο που κινείται μεταξύ 69 – 74 δολ. το βαρέλι και πάνω από τις 2.740 δολάρια η ουγγιά ο χρυσός, πλησιάζοντας προς τις αμερικανικές εκλογές και την πολιτική αντιπαράθεση Τραμπ – Χάρις να κορυφώνεται. Η Ελλάδα δεν πήρε επιπλέον αναβάθμιση από την S&P, αλλά ο οίκος άφησε υποσχετική για το κοντινό μέλλον και κάποιεςπληροφορίες να κάνουν λόγο ότι ο αμερικανικός οίκος περιμένει με την σειρά του την Moody’s.

Έκδοση ομολογιακού 500 εκατ. ευρώ από την ΔΕΗ, καθώς πραγματοποιείται το roadshow και ανοίγει το βιβλίο προσφορών, λήξεως 2031. Ούτε 1,5 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές στα πρώτα λεπτά και καμία τάση προς ώρας από τις μετοχές. Στα 9 ευρώ η Cenergy, δηλαδή στην τιμή του placement, στα 4,25 η Τράπεζα Κύπρου, πέντε σεντς πάνω από το placement στα 7,48 ευρώ σκαρφαλώνει η ΕΤΕ με την τιμή να διαμορφώνεται επτά σεντς κάτω από τη δική της δημόσια εγγραφή.

Στις 1.442 μονάδες ο γενικός δείκτης του ΧΑ πάντως, ήπια πτωτικά, με την ΔΕΗ στα 12,10 να υποχωρεί 0,4%, απώλειες 0,29% για την Eurobank, με την Πειραιώς να συνεχίζει οριακά ανοδικά 0,23%, στα 3,87 ευρώ. Σε αναζήτηση κατεύθυνσης και η Alpha Bank, στο 1,53. Στο 1,19 ευρώ ανεβαίνει η Attica Bank. Έγινε το reverse split και οι 100 μετοχές έχουν γίνει μία. Παράλληλα η διαπραγμάτευση γίνεται με αποκοπή του δικαιώματος προτίμησης στην αύξηση κεφαλαίου και το δικαίωμα επίσης διαπραγματεύεται από σήμερα. Η τιμή της μετοχής (προσαρμοσμένη) είναι στα 0,5240 ευρώ και το δικαίωμα ξεκίνησε με τιμή 210 ευρώ. Στα πρώτα λεπτά, η μετοχή ξεκίνησε στα 0,70 ευρώ με άνοδο 33% και ελάχιστο όγκο, αφού δεν υπάρχουν πλέον πολλά χαρτιά και το δικαίωμα άνοιξε επίσης με άνοδο. Στα 34 ευρώ πάτησε η Coca Cola, πολύ κοντά στα 34 ευρώ η Metlen. Πτώση 1,36% για τον ΟΤΕ, αλλά κίνηση ανοδική προς τα 16 ευρώ ο ΟΠΑΠ.

Διαβάστε επίσης                            

Φυτώριο tech hubs γίνεται η Ελλάδα: Ποια πλάνα τρέχουν

Ιπτάμενα ταξί: Χορός δισεκατομμυρίων για τις μετακινήσεις του αύριο

Πώς η Τουρκία προωθεί τους πυρηνικούς αντιδραστήρες τσέπης

Google News icon
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!