THEPOWERGAME
Η αγορά του Χρηματιστηρίου έχει βαλτώσει. Κάποιες κινήσεις αποκομιδής ρευστότητας φαίνονται στον ορίζοντα με πρόσχημα την είσοδο στην ΑΜΚ της ΔΕΗ.
Οι συναλλαγές είναι υποτονικές, στο 1,5 εκατ. ευρώ και ο γενικός δείκτης υποχωρεί οριακά στις 873 μονάδες.
Στα 8,10 ευρώ με οριακή άνοδο η ΔΕΗ. Απώλειες εκ νέου για την ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, στα 8,94 ευρώ, παρά τη διάψευση της αύξησης κεφαλαίου. Πτώση 2,6% για την Coca Cola στα 28,30 ευρώ και απώλειες για το Jumbo και τον Μυτιληναίο με πράξεις κάτω από τα 14 ευρώ.
Πτωτικά γύρισε και ο τραπεζικός κλάδος. Στο 1,12 ευρώ υποχωρεί οριακά η Alpha, στα 2,45 η ΕΤΕ, στα 0,83 η Eurobank και στο 1,39 ευρώ η Πειραιώς.
Στα 13,06 ευρώ οι απώλειες για τον ΟΠΑΠ και στα όρια των 16 ευρώ ενισχύεται ανεπαίσθητα ο ΟΤΕ.
Κατά τα άλλα, δεν είναι η εικόνα που θέλουν οι συναλλασσόμενοι, αυτή που παρουσιάζει η αγορά την τελευυταία περίοδο και συγκεκριμένα από τον Μάρτιο κι έπειτα.
Αν και η διαδρομή είναι προδιαγεγραμμένη, κάθε φορά που ανακοινώνεται φέτος μία μεγάλη αύξηση κεφαλαίου.
Τα ίδια έγιναν και με τις αυξήσεις της Πειραιώς και της Alpha, τα ίδια γίνονται και με την περίπτωση της αύξησης της ΔΕΗ.
Η αγορά κατηφορίζει μέχρι την περιοχή των 830 μονάδων με το προτελευταίο ανάχωμα να είναι οι 850 μονάδες. Και δεν μιλάμε για τη ΔΕΗ προ τριετίας των 300 εκατ. ευρώ.
Μιλάμε για τη ΔΕΗ που είχε κεφαλαιοποίηση πάνω από 2 δις. ευρώ πριν από πέντε μέρες και σήμερα έχει κεφαλαιοποίηση 1,8 δισ. ευρώ.
Μεγάλη πτώση ή μεγάλη άνοδος στη μετοχή μπορεί να παρασύρει αναλόγως τον γενικό δείκτη του Χ.Α. Η αγορά λοιπόν, δείχνει προετοιμασμένη για κάθε εξέλιξη, τουλάχιστον αυτό φαίνεται από την εικόνα της αγοράς.
Οι όποιες εκπλήξεις και αλλαγές χαρτοφυλακίων θα πρέπει να αναμένονται μετά το πέρας της ΑΜΚ των κατ’ ελάχιστο 750 εκατ. ευρώ της ΔΕΗ, δηλαδή στις αρχές Νοεμβρίου.
Δέκα μέρες μετά γίνεται η αναθεώρηση των δεικτών της Morgan Stanley, όπου εκεί τόσο οι μετοχές της Επιχείρησης με νέα κεφαλαιοποίηση, όσο και του Μυτιληναίου, θα μπορούσαν να πληρούν προϋποθέσεις ένταξης.