THEPOWERGAME
Σε χαμηλά που παραπέμπουν στον Απρίλιο του 2021 για τον γενικό δείκτη και σε χαμηλά πέντε μηνών για τον τραπεζικό κλάδο, κινείται η αγορά του Χρηματιστηρίου, εν μέσω σφοδρών ανησυχιών από την επέλαση της μετάλλαξης του κορονοϊού, που απειλεί ευθέως τα σενάρια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
Τα περιοριστικά μέτρα στις Κυκλάδες, ο καλπασμός των νέων κρουσμάτων, οι ανεμβολίαστοι στη χδώρα, με το ποσοστό να διαμορφώνεται κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο, όπως διαπιστώνει η Deutsche Bank, προκαλούν πανικό ρευστοποιήσεων στο ταμπλό, με τον τζίρο να ξεπερνάει τα 40 εκατ. ευρώ και ο γενικός δείκτης να προσγειώνεται ανώμαλα στις 835 μονάδες και με βουτιά 3,4%.
Πιέσεις πάνω από 7,5% στην Alpha, η οποία υποχωρεί στο 1 ευρώ, όσο δηλαδή ήταν η τιμή της αύξησης κεφαλαίου.
Πάνω από 6% η πτώση που σημειώνεται στην Εθνική και 6,90% στην Eurobank, ενώ με απώλειες 5,92% ακολουθεί η Πειραιώς, πιέζοντας όλες μαζί τον τραπεζικό δείκτη κατά 7,19%, στις 499 μονάδες, επίπεδα τα οποία έχει να δει από την 1η Μαρτίου 2021, δηλαδή πάνω από 5 μήνες.
Η αγορά υποχωρεί με τζίρο, αφού αυτή την ώρα οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 40 εκατ. ευρώ.
Πάνω από 6,3% η πτώση στην Aegean, καθώς σοβαροί τουριστικοί προορισμοί της χώρας, όπως η Μύκονος ή άλλα νησιά του Αιγαίου, εισέρχονται σε μία ακόμα περίοδο περιοριστικών μέτρων. Η μετοχή υποχωρεί στα 4,87 ευρώ.
Πωλητές στη ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ που οδηγούν το χαρτί σε απώλειες πάνω από 3,8%, στα 9,25 ευρώ, στα 8,50 ευρώ γυρίζει η ΔΕΗ με πτώση 3,6%, πάνω από 3,8% οι απώλειες για την Ελλάκτωρ, που έχει μπροστά της την αύξηση κεφαλαίου των 120 εκατ. ευρώ, άνω του 3% η πτώση και στα ΕΛΠΕ, που υπό το φόβο του να παγώσει η τουριστική περίοδος, η αγορά ανησυχεί για μειωμένα έσοδα, 2,75% ακολούθως, υποχωρεί το άλλο διϋλιστήριο, η Μότορ Όιλ.
Πάνω από 3% επίσης, η πτώση στον Μυτιληναίο, που πλέον αντικρίζει τα 13,86 ευρώ, πάνω από 3% η πτώση στον ΟΠΑΠ, στα 11,16 ευρώ και 2,6% οι απώλειες στον ΟΤΕ.
Κατά 2,7% υποχωρεί η Τέρνα Ενεργειακή και γενικότερα η σημερινή εικόνα στο ταμπλό θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.
Πάνω από 4% η πτώση στην Ιντρακάτ.
Νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Πέτρος Σουρέτης ανέφερε στην γενική συνέλευση ότι, η Intrakat βρίσκεται σε προνομιούχα θέση και σωστά τοποθετημένη για να μπει στη μάχη της διεκδίκησης των έργων που θα προκηρυχθούν, καθώς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, όπως π.χ. αυτά που παρατηρούνται σε άλλες ανταγωνίστριες εταιρείες (οικονομικά προβλήματα, γερασμένος μηχανισμός κ.λ.π.).
Η γενική συνέλευση εξέλεξε το νέο διοικητικό της συμβούλιο στο οποίο πλέον συμμετέχει και ο Σωκράτης Κόκκαλης ο οποίος ως μη εκτελεστικό μέλος θα αναλάβει τη θέση του προέδρου.
Ο κ. Σουρέτης σημείωσε πως με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 και του ΑΕΠ σχεδιάζονται έργα συνολικής αξίας 43,4 δις. ευρώ.
Πάνω από 6,7% οι απώλειες για την Ιντραλότ και 3,7% για την Ιντρακόμ.
Αντιστάσεις προς το παρόν από την Coca Cola, την Reds, το Κρι Κρι.