THEPOWERGAME
Το αβοκάντο είναι σίγουρα το φρούτο-αποκάλυψη των τελευταίων ετών, αφού έχει μπει για τα καλά στην καθημερινή διατροφή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Αντίστοιχα, η αξιοποίησή του στα μπραντσάδικα, αλλά και τα βιντεάκια με συνταγές στο TikTok, έχουν βοηθήσει να εξαπλωθεί ραγδαία η φήμη του και στην Ελλάδα. Ποια είναι, όμως, τα σημάδια που θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε ένα τέλειο, ώριμο αβοκάντο;
Αρκετοί είναι εκείνοι που, ανοίγοντας το αβοκάντο φτάνοντας σπίτι, απογοητεύονται, αφού δεν είναι αρκετά ώριμο, ώστε για παράδειγμα να το λιώσετε για γουακαμόλε ή να το βάλετε σε φρυγανισμένο ψωμί για να φτιάξετε avocado toast.
Σύμφωνα με το avocadosfrommexico.com, τα τρία βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε είναι το χρώμα, η υφή και η σκληρότητα -και για να βρείτε το τέλειο, χρειάζεστε και τα τρία.
Συγκεκριμένα:
- Παρατηρήστε το χρώμα της φλούδας. Είναι πράσινη; Σκούρο πράσινο έως σχεδόν μαύρο; Tα ώριμα αβοκάντο έχουν φλούδα με χρώμα από σκούρο πράσινο έως σχεδόν μαύρο.
- Νιώστε την υφή της φλούδας. Είναι λεία ή τραχιά; Τα ώριμα, εκτός από το σκούρο πράσινο χρώμα τους, έχουν επίσης τραχιά υφή.
- Πιέστε το απαλά. Είναι σφιχτό; Ζουλιέται αν ασκήσετε ελαφρά πίεση; Νιώθετε να είναι πολύ μαλακό; Ένα ώριμο αβοκάντο πρέπει να υποχωρεί ελαφρώς στην πίεση, χωρίς να αφήνει βαθουλώματα ή να είναι υπερβολικά μαλακό.
@lowcarbstateofmind How to : Perfect Avocados #learnontiktok #howto ♬ bee – Burbank
Πώς να επιλέξετε αβοκάντο για όλη την εβδομάδα
- Για κατανάλωση σε 1-2 ημέρες: Επιλέξτε αβοκάντο με σκούρο πράσινο χρώμα και μαύρες κηλίδες. Η φλούδα του πρέπει να είναι ελαφρώς τραχιά και το αβοκάντο να είναι ακόμα λίγο σφιχτό στην αφή. Σε μία ή δύο ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου, θα είναι έτοιμο προς κατανάλωση.
- Για κατανάλωση σε 3-4 ημέρες: Επιλέξτε αβοκάντο με πράσινο χρώμα και λεία φλούδα. Το αβοκάντο θα πρέπει να είναι σφιχτό όταν το πιέζετε. Ύστερα από λίγες ημέρες θα ωριμάσει και θα είναι έτοιμο για τη διάσημη συνταγή σας για γουακαμόλε.
Πώς να ωριμάσεις ένα άγουρο αβοκάντο
Υλικά που χρειάζεστε για να ωριμάσετε ένα αβοκάντο:
- Αβοκάντο
- καφέ χαρτοσακούλα
- μπανάνα
Βήματα για να ωριμάσετε το αβοκάντο σας:
- Πάρτε μια καφέ χαρτοσακούλα.
- Βάλτε το αβοκάντο μέσα στη χαρτοσακούλα.
- Τοποθετήστε μια μπανάνα δίπλα στο αβοκάντο στη σακούλα.
- Κλείστε τη σακούλα.
- Ελέγξτε τη σακούλα το πρωί.
Αυτή η μέθοδος μπορεί να φαίνεται περίεργη, αλλά λειτουργεί. Οι ώριμες μπανάνες περιέχουν μια φυσική φυτική ορμόνη που ονομάζεται αιθυλένιο, το οποίο ενεργοποιεί την ωρίμανση των φρούτων. Η χαρτοσακούλα παγιδεύει το αέριο αιθυλένιο που παράγεται από τα φρούτα και επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης. Ανάλογα με το αβοκάντο, η ωρίμανση μπορεί να επιτευχθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, οπότε είναι σημαντικό να ελέγχετε καθημερινά.
Δύο άλλοι τρόποι για να ωριμάσετε ένα άγουρο αβοκάντο:
- Τοποθέτηση σε μπολ με ρύζι: Τοποθετήστε το αβοκάντο σε ένα μπολ γεμάτο με ρύζι και βυθίστε το τελείως, έτσι ώστε να καλύπτεται από όλες τις πλευρές. Το άβραστο ρύζι είναι εξαιρετική πηγή για παγίδευση του αιθυλενίου, οπότε αυτή η τεχνική λειτουργεί άψογα. Βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε την πρόοδο καθημερινά. Συνήθως, αυτή η μέθοδος χρειάζεται μερικές ημέρες για να επιτευχθεί η τέλεια ωρίμανση.
- Τοποθέτηση στον ήλιο: Οι θερμότερες θερμοκρασίες ωριμάζουν τα φρούτα γρηγορότερα, οπότε μετακινήστε τα άγουρα αβοκάντο σας σε κάποιο ηλιόλουστο σημείο του σπιτιού σας.
Διαβάστε επίσης
Ξεμένει σε 3 το πολύ μέρες από εισιτήρια το Μετρό Θεσσαλονίκης
Μήλος: Ποιος είναι ο ξενοδόχος που θέλει να χτίσει στο Σαρακήνικο
“Γκάζι” στoν αγωγό φυσικού αερίου μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας