THEPOWERGAME
Πτωτικό το ξεκίνημα στη Wall, που δεν άφησε ανεπηρέαστο το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον S&P μετά το sell off της περασμένης εβδομάδας να έχει επιστρέψει πάνω από τις 6.000 μονάδες, αλλά να απέχει από τα υψηλά του, πέραν των 6.128 μονάδων. Τα αποτελέσματα της Alphabet, μητρικής της Google, ήταν απογοητευτικά με τη μετοχή να υποχωρεί 7% αυτήν την ώρα. Μοιραία επηρεάστηκαν και οι αγορές στην Ευρώπη, με τον Dax να εμφανίζει εναλλαγές προσήμου και το Χρηματιστήριο Αθηνών να χάνει τις 1.517 μονάδες, παρά το θετικό ξεκίνημα στις 1.521 μονάδες. Πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές και σήμερα, Τετάρτη (5/2), ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που παραμένει αμείωτο για την αγορά.
Η Ελλάδα έχει φτιάξει όνομα που ανοίγει πόρτες, λέει η Axia και σημειώνει πως η ελληνική αγορά μετοχών είναι υποτιμημένη ξεκάθαρα, καθώς ο Γενικός Δείκτης διαπραγματεύεται 8,2 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2025. Για την Alpha Bank δίνει τιμή στόχο τα 2,50 ευρώ που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 48%, για τη Eurobank τα 3 ευρώ με περιθώριο 30%, ενώ στις κορυφαίες της επιλογές έχει τη ΔΕΗ με τιμή στόχο τα 22,60 ευρώ και περιθώριο 71%, τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τιμή στόχο τα 27,40 ευρώ και περιθώριο 48% και τη Metlen με τιμή στόχο τα 48,60 ευρώ και περιθώριο 40%.
Από τις μετοχές που ξεχώρισαν, ήταν αυτή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών που έκλεισε με άνοδο 1,41% στα 8,62 ευρώ. Πάνω από 155 χιλιάδες κομμάτια άλλαξαν χέρια. Απολύτως ενθαρρυντικά τα στοιχεία για την επιβατική κίνηση. Το 2024 είχε αύξηση 13,1% και συνολικά πέρασαν από το «Ελ. Βενιζέλος» 31,8 εκατ. επιβάτες. Το ξεκίνημα του 2025 δείχνει ανάλογες τάσεις με τον Ιανουάριο να καταγράφει αύξηση 14,5% και να περνούν από το αεροδρόμιο 1,83 εκατ. επιβάτες, έναντι 1,6 εκατ. το 2024 αλλά και 1,44 εκατ. το 2023.
Ενδιαφέρουσα κίνηση από την Άκτωρ που έκλεισε στα 5,02 ευρώ, μία μέρα μετά την εισαγωγή των νέων μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση κεφαλαίου. Οι επενδυτές ποντάρουν στην είσοδο της μετοχής στον FTSE 25 μετά την έξοδο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή λόγω απορρόφησης από την Masdar. Αντίδραση 1,98% για την Άβαξ, στο 1,85 ευρώ, +1,68% για τον ΑΔΜΗΕ, στα 2,72 ευρώ και 455 χιλιάδες όγκο.
Μεγάλη αντίδραση από την Ελλάκτωρ +3,23%, στα 2,24 ευρώ και επαναφορά της μετοχής μετά τη διόρθωση της περασμένης Δευτέρας. Πολύ κοντά στα ιστορικά της υψηλά η μετοχή του Κρι Κρι και όλα δείχνουν ότι ετοιμάζεται νέο placement, στα 16,20 το κλείσιμο (16,25 τα υψηλά), πάνω από 2% αντίδραση έβγαλε η Lamda στα 6,85 ευρώ, +2,8% ο ΟΛΘ, που έπιασε πάλι τα 29 ευρώ, μετά το βύθισμα των περασμένων ημερών στα 27,30, πολύ κοντά στην δημόσια πρόταση της οικογένειας Ντρέιφους (27 ευρώ). Μετά το placement για το 16% της Trade Estates, για το 16% που κατείχε η πλευρά Φουρλή, που μεταξύ άλλων, πέρασε στο Latsco Family Office, την Autohellas, το Norges Investment και Έλληνες θεσμικούς, η μετοχή έκλεισε στο 1,66 ευρώ με απώλειες 0,8%, στο 1,66. Αντίδραση για τον Φουρλή στα 4,17 ευρώ και +0,97%, αλλά με υψηλό μέρας στα 4,24. Τέλος, στις τράπεζες οι κινήσεις ήταν μικρού εύρους, με την Alpha, την Eurobank και την Πειραιώς να κινούνται οριακά πτωτικά, κρατώντας την περιοχή 1,705 η Άλφα, 2,32 η Eurobank και 4,23 η Πειραιώς. Αμετάβλητη η ΕΤΕ στα 8,20. Μειώθηκαν οι όγκοι συναλλαγών στην Πειραιώς σε 2,4 εκατ. κομμάτια, στα 5,34 εκατ. η Alpha Bank, 2,3 εκατ., η ΕΤΕ και 4 εκατ. η Eurobank.
Διαβάστε επίσης
Υπερταμείο: Οι δύο στόχοι της θητείας Παπαχρήστου
Ο Βέλγος εμπειρογνώμονας και το πόρισμα καταπέλτης για τα Τέμπη
Helleniq Energy: Τέλος 2025 “στην πρίζα” η πρώτη μπαταρία στην Ελλάδα