THEPOWERGAME
![ΟΝΤΡΕΙ ΧΕΠΜΠΟΡΝ](https://www.powergame.gr/wp-content/uploads/2025/02/audrey-hepburn.jpg)
Προς πώληση βγήκε το ελβετικό καταφύγιο της Όντρι Χέπμπορν, η βίλα των 12 υπνοδωματίων στην οποία ο θρύλος του Χόλιγουντ πέρασε τα τελευταία 30 του χρόνια. Το σπίτι διατίθεται για 21 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.
Πρόκειται για το La Paisible, μια αγροικία του 18ου αιώνα στο γραφικό χωριό Tolochenaz, περίπου 30 λεπτά από το αεροδρόμιο της Γενεύης, που ανήκε στη Χέπμπορν από το 1963 μέχρι τον θάνατό της το 1993. Η αγαπημένη ηθοποιός, μάλιστα, είναι θαμμένη στο νεκροταφείο της πόλης. Το 2001 οι γιοι της πούλησαν το αγροτικό καταφύγιο της μητέρας τους στην Katharina Beaujolin και τον σύζυγό της, Jean-Marc Beaujolin, πρώην πρόεδρο της εταιρείας εισαγωγών-εξαγωγών Europ Continents Services.
La Paisible σημαίνει «γαλήνιο μέρος». Και πρόκειται πράγματι για ένα γαλήνιο μέρος. «Έχει μια εκπληκτική ατμόσφαιρα», λέει η Katharina Beaujolin, που μίλησε αποκλειστικά στο πρακτορείο για την πώληση. Όπως περιγράφει, η ίδια και ο σύζυγός της έψαχναν ένα μεγάλο ακίνητο για να μεγαλώσουν τα έξι παιδιά τους και ερωτεύτηκαν το σπίτι για την ήρεμη αίσθηση που απέπνεε και το γενναιόδωρο μέγεθός του. Το ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του ήταν από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα του αμερικανικού σινεμά ήταν ένα διασκεδαστικό μπόνους. «Όταν ήμουν στο οικοτροφείο πριν από πολύ καιρό, θυμάμαι ότι είχα πολλές φωτογραφίες της Όντρι Χέπμπορν στον τοίχο μου από τις ταινίες της. Ήταν πραγματικά η αγαπημένη μου ηθοποιός», θυμάται η Beaujolin.
Υπάρχει μια πλάκα με το όνομα της Χέπμπορν στην εξωτερική περίφραξη του σπιτιού και η νυν ιδιοκτήτρια περιγράφει πως οι τουρίστες σταματούσαν περιστασιακά και έβγαζαν μια-δυο φωτογραφίες απέξω, αν και ποτέ δεν ήταν ενοχλητικό. «Είναι πραγματικά πολύ συγκινητικό, επειδή πέθανε πριν από 30 και πλέον χρόνια. Και το γεγονός ότι ο κόσμος εξακολουθεί να θέλει να δει πού έζησε, δείχνει πόσο σημαντική ήταν για εκείνους», προσθέτει ο Beaujolin.
Είκοσι τέσσερα χρόνια αργότερα, η ίδια και ο σύζυγός της έχουν καταχωρίσει προς πώληση το La Paisible στο Knight Frank για 19 εκατ. ελβετικά φράγκα, δηλαδή 20,8 εκατ. δολάρια. Η βίλα αποτελείται από 12 υπνοδωμάτια και οκτώ μπάνια και έχει έκταση 1.003 τετραγωνικών μέτρων, σε οικόπεδο 40 στρεμμάτων. Βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης, ενώ η εξωτερική της περίφραξη συνίσταται από φράκτες από τη μία πλευρά και από ένα μεγάλο πάρκο με δέντρα από την άλλη, με θέα προς τα βουνά.
Μέσα στο La Paisible της Όντρι Χέπμπορν
Το σπίτι εκτείνεται σε τρεις ορόφους, με δύο σκάλες και ένα ασανσέρ. Στο ισόγειο βρίσκονται τα σαλόνια και τα καθιστικά, μια βιβλιοθήκη και η κουζίνα. Η κύρια κρεβατοκάμαρα βρίσκεται στον πρώτο όροφο, με μεγάλα παράθυρα, για να πλημμυρίζει το δωμάτιο φως τα πρωινά. Υπάρχει σοφίτα, αλλά και πρόσθετα υπνοδωμάτια με άφθονο χώρο για φιλοξενία επισκεπτών. Στην αυλή υπάρχει θερμαινόμενη πισίνα, μια υπέροχη προσθήκη για όσους έχουν μικρά παιδιά, λέει η Beaujolin. Στους κήπους υπάρχουν γκαζόν και αιωνόβια δέντρα.
«Η διακόσμηση ήταν της Όντρι Χέπμπορν και ήταν ουάου. Πολλά λουλούδια παντού στις κουρτίνες, ήταν ίσως λίγο ντεμοντέ», αναφέρει η Beaujolin. Ωστόσο, κάποιες από τις πινελιές της Χέπμπορν παραμένουν ακόμα: από την κουζίνα μπορεί κανείς να δει τους κήπους με τριαντάφυλλα που είχε χαρίσει στην ηθοποιό ο οίκος μόδας Givenchy. «Όταν η Όντρι Χέπμπορν έγινε 60 ετών, της έστειλαν 60 λευκές τριανταφυλλιές και φύτεψαν έναν κήπο με τριαντάφυλλα. Και οι μισές από αυτές είναι ακόμα εκεί», λέει η σημερινή ιδιοκτήτρια, αν και λυπάται που μερικές από τις ευαίσθητες αυτές τριανταφυλλιές δεν επέζησαν από τη δοκιμασία του χρόνου. Μία άλλη ενδιαφέρουσα πινελιά είναι τα πέντε αυθεντικά τζάκια εποχής, συμπεριλαμβανομένου ενός στην κύρια κρεβατοκάμαρα.
Το γεγονός ότι το σπίτι αυτό συνδέεται με έναν από τους μεγαλύτερους χολιγουντιανούς αστέρες του 20ού αιώνα θα προσελκύσει σίγουρα την προσοχή. Η Beaujolin πιστεύει ότι το ακίνητο είναι ιδανικό για μια μεγάλη οικογένεια, όπως η δική της, που χρειάζεται χώρο και θέλει να απολαμβάνει την ασφάλεια και τον τρόπο ζωής που προσφέρει η ζωή σε μια μικρή πόλη της Ελβετίας.
«Στην αρχή, ναι, ήταν το σπίτι της Όντρι Χέπμπορν. Αλλά τελικά το ξεχνάς αυτό», εξηγεί η ίδια. «Τώρα βέβαια σκεφτόμαστε ξανά τη Χέπμπορν, γιατί είναι ένα καλό επιχείρημα για τους αγοραστές», σχολιάζει η ίδια στο Bloomberg. Όπως λέει, ξέρει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για εκείνη και τον σύζυγό της να προχωρήσουν, ωστόσο θα λυπηθεί που θα φύγει.
Και καταλαβαίνει πια γιατί αυτός ο θρύλος αγαπούσε τόσο πολύ το σπίτι: «Είναι ένα πραγματικά γαλήνιο μέρος».
Διαβάστε επίσης
Καφές: Ανατιμήσεις κατά κύματα στο ράφι και στο χέρι
Ρεύμα: 1,5 λεπτό ανά kWh η επιδότηση στα τιμολόγια Φεβρουαρίου
Η Amazon επενδύει σε τρία νέα έργα ΑΠΕ στην Ελλάδα