THEPOWERGAME
To Παρίσι είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις γιορτές, και τα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς στην «πόλη του φωτός» ποικίλλουν. Ωστόσο, αν αυτό που σας κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι το fine dining, τότε το Παρίσι είναι must. Υπάρχει λόγος που αυτή η πόλη κατέχει περισσότερα αστέρια Michelin από οποιαδήποτε άλλη στην Ευρώπη και το elitetraveler, παραθέτει τα κορυφαία εστιατόρια Michelin για μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.
Με 130 αστέρια συνολικά διασκορπισμένα σε όλο το Παρίσι, η επιλογή του σωστού εστιατορίου – και στη συνέχεια η κράτηση – μπορεί να είναι το δύσκολο κομμάτι για έναν ταξιδιώτη, για αυτό και σας παραθέτουμε τις διευθύνσεις, τα πιο γνωστά τους πιάτα, αλλά και τις σελίδες τους για κράτηση. Όσο για τις τιμές, θα πρέπει να είστε αποφασισμένοι να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να απολαύσετε ένα τέτοιο γεύμα, που ίσως δεν θα έχετε ξανά την ευκαιρία να βρείτε.
Tα 10 κορυφαία Michelin εστιατόρια στο Παρίσι
Restaurant Guy Savoy
Το Restaurant Guy Savoy είναι ένα γαστρονομικό προσκύνημα, γνωστό για τις ικανότητες του ομώνυμου σεφ του. Φημισμένο όχι μόνο για το φαγητό του, αλλά και για την άψογη εξυπηρέτηση, αυτό το τριών αστέρων Michelin εστιατόριο καθηλώνει συνεχώς τους επισκέπτες του και αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλούς άλλους σεφ. Τα signature πιάτα του περιλαμβάνουν μύδια Bouchot ψημένα σε beurre noisette με ατμισμένα μανιτάρια Mousseron και το «Pure Chocolate Palet», ένα επιδόρπιο αποτελούμενο μόνο από σοκολάτα, καλυμμένο με παγωτό σοκολάτα και γεμάτο με σοκολατένια σάλτσα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Διεύθυνση: Monnaie de Paris, 11 Quai de Conti, 75006 Paris, Γαλλία
Σελίδα για να κάνετε κράτηση: https://www.guysavoy.com/en
Alléno Paris au Pavillon Ledoyen
Ένα από τα παλαιότερα εστιατόρια στο Παρίσι, το Pavillon Ledoyen άνοιξε τις πόρτες του το 1792 και ήταν το απόλυτο στέκι για όσους το άντεχαν οικονομικά κατά τη διάρκεια της Belle Époque. Η τραπεζαρία, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό μνημείο, είναι μια όαση αισθητικής, διατηρώντας πολλά από τα διακοσμητικά στοιχεία του 19ου αιώνα. Το Alléno Paris au Pavillon Ledoyen επαναλειτούργησε τον Σεπτέμβριο του 2021 με νέα εσωτερική διακόσμηση από τον καλλιτέχνη Kostia και το Atelier Montex, το παρισινό εργαστήριο κεντημάτων της Chanel. Η συνεργασία αυτή οδήγησε στην εγκατάσταση μιας σειράς από περίτεχνα φτιαγμένα «υφάσματα» λουλουδιών, όπως τα αποκαλεί ο Kostia, ανάμεσα σε κάθε τραπέζι. Όμως, πέρα από τη διακόσμηση το εστιατόριο διαθέτει εκπληκτική γαλλική κουζίνα. Έχοντας τρία αστέρια Michelin, το εστιατόριο σερβίρει μοντέρνα πιάτα εμπνευσμένα από την κλασική γαλλική κουζίνα, από τον σεφ Yannick Alléno.
Διεύθυνση: 8 Av. Dutuit, 75008
Σελίδα για κράτηση: https://www.yannick-alleno.com/
Le Cinq στο Four Seasons George V
Δίνοντας την αίσθηση ενός κομψού κάστρου, το Le Cinq, η ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία του ξενοδοχείου Four Seasons George V στο Παρίσι, είναι αναμφίβολα πολυτελές, αλλά και φιλόξενο. Η κομψή τραπεζαρία, φωτισμένη από χρυσό, οι πίνακες λαδιού που κοσμούν τους τοίχους και οι όμορφες ανθοσυνθέσεις δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για αυτή τη γαστρονομική εμπειρία. Με τρία αστέρια Michelin, το εστιατόριο σερβίρει κλασική γαλλική κουζίνα με μια σύγχρονη διάσταση, με τα μενού να αλλάζουν εποχιακά για να εκμεταλλευτούν κάθε συστατικό που επιλέγεται. Οι νόστιμες δημιουργίες του σεφ Christian Le Squer περιλαμβάνουν παραδοσιακά πιάτα όπως αρνί στη σχάρα, αλλά και πιο μοντέρνα πιάτα όπως χοιρινό ελαφρά καπνισμένο με μαύρο ψωμί και σιγοβρασμένο χυμό σταφυλιού.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Διεύθυνση: 31 Av. George V
Σελίδα για κράτηση: https://www.fourseasons.com/paris/dining/restaurants/le_cinq/
Arpège
Στην κομψή Αριστερή Όχθη, το Arpège του Alain Passard αφιερώνεται στη δημιουργία μιας κουζίνας γεμάτης αρμονία. Κάθε συστατικό κάθε πιάτου επιλέγεται με προσοχή για να ταιριάζει με τα υπόλοιπα, με το αποτέλεσμα να του αποφέρει τρία αστέρια Michelin. Ο Passard είναι επίσης αφοσιωμένος στην ποιότητα. Από το 2000, το εστιατόριο προμηθεύεται τα υλικά του από τους δικούς του τρεις κήπους (potagers), οι οποίοι παράγουν 40 τόνους φρέσκων, φυσικών υλικών ετησίως. Μπορείτε να ζήσετε αυτή την αφοσίωση στην κομψή τραπεζαρία του Arpège ή να κλείσετε την ιδιωτική αίθουσα για έως 14 άτομα.
Διεύθυνση: Arpège, 84 Rue de Varenne, 75007 Paris, Γαλλία
Σελίδα για κράτηση: https://www.alain-passard.com/en/
Pierre Gagnaire
Ο διάσημος σεφ Pierre Gagnaire έχει εστιατόρια σε όλο τον κόσμο. Για εκείνους που έχουν κουραστεί από τις βαριές γαλλικές κλασικές συνταγές και επιθυμούν υλικά πρώτης ποιότητας τοποθετημένα με συναρπαστικό και καινοτόμο τρόπο, η επιλογή είναι το Pierre Gagnaire. Στο κέντρο της διεθνούς αλυσίδας εστιατορίων του Michelin-starred σεφ, μπορείτε να δοκιμάσετε παράξενα και όμορφα συνδυασμένα γεύματα από όλο τον κόσμο σε αυτή την κομψή τοποθεσία, όπου η καλλιτεχνία των πιάτων συμπληρώνεται από τις πλούσιες, slate-grey αποχρώσεις του εσωτερικού. Ιδιαίτερα ελκυστικό είναι το μενού γευσιγνωσίας, το οποίο περιλαμβάνει πιάτα όπως το φιλέτο Porterhouse καλυμμένο με ζουμί γλώσσας βοδιού και ταμάρινδο, συνοδευόμενο από μαρμελάδα κολοκύθας butternut.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Διεύθυνση: Pierre Gagnaire, 6 Rue Balzac, 75008 Paris, Γαλλία
Σελίδα για κράτηση: https://pierregagnaire.com/en
L’Ambroisie
Το L’Ambroisie συνδυάζει την εκλεπτυσμένη γαλλική haute cuisine και την παρισινή κομψότητα στην ιστορική καρδιά της πρωτεύουσας. Ιδρυμένο από τον πατέρα του Bernard, ο επικεφαλής σεφ Mathieu Pacaud έχει την ευθύνη για ένα κλασικό, εκλεπτυσμένο και εποχικό μενού, με έμφαση στη δημιουργία ενός μοναδικού φόρου τιμής σε κάθε συστατικό που χρησιμοποιείται στο πιάτο. Επισημαίνοντας παραδοσιακά πιάτα όπως η marjolaine de foie gras, το ήπαρ χήνας στρωμένο με τρούφες και σέλινο, το εστιατόριο είναι μια βιτρίνα της αφοσίωσης της γαλλικής γαστρονομίας – δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στο Παρίσι για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Διεύθυνση: L’Ambroisie, 9 Pl. des Vosges, 75004 Paris, Γαλλία
Σελίδα για κράτηση: https://www.ambroisie-paris.com/
Kei
Το 2020, το εστιατόριο Kei του Kei Kobayashi, ο οποίος είναι Ιάπωνας στην καταγωγή, έγινε το πρώτο ιαπωνικό εστιατόριο στη Γαλλία που κέρδισε τρία αστέρια Michelin. Γιος ενός σεφ kaiseki, ο Kobayashi ανέπτυξε τις ικανότητές του μέσω γαλλικής εκπαίδευσης σε κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας, όπως το τριών αστέρων Michelin Auberge du Vieux Puits και το Alain Ducasse στο Plaza Athénée. Η κουζίνα του συνδυάζει άψογα την ακρίβεια της παραδοσιακής ιαπωνικής kaiseki με τις πλούσιες παραδόσεις της γαλλικής γαστρονομίας. Γνωστό για τις λεπτές και περίτεχνες γεύσεις του, το μενού του Kei δημιουργείται με τα καλύτερα υλικά, προσφέροντας μια αναβαθμισμένη γαστρονομική εμπειρία που κατατάσσεται ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια του Παρισιού.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Διεύθυνση: Restaurant Kei, 5 Rue Coq Héron, 75001 Paris, Γαλλία
Σελίδα για κράτηση: https://www.restaurant-kei.fr/
Le Pré Catelan
Παρόλο που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη, το Le Pré Catelan αξίζει να το επισκεφθείτε – ιδιαίτερα αν αναζητάτε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στο Παρίσι. Με μια κουζίνα υπό την καθοδήγηση του Meilleur Ouvrier de France (βραβείο που τιμά τους καλύτερους τεχνίτες της Γαλλίας), το τριών αστέρων Michelin εστιατόριο δεν θα σας απογοητεύσει. Ο σεφ Frédéric Anton δημιουργεί καινοτόμα πιάτα που βασίζονται στα υλικά, συχνά χρησιμοποιώντας εξαιρετικά υλικά όπως κοκκινόψαρο, περιστέρι ή Langoustine (νορβηγική γαρίδα που θυμίζει αστακό).
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Διεύθυνση: Le Pré Catelan, Bois de Boulogne, 75016 Paris, Γαλλία
Σελίδα για κράτηση: https://leprecatelan.paris/en
Le Meurice Alain Ducasse
Ο Alain Ducasse επιβλέπει το χαρακτηριστικό εστιατόριο του ξενοδοχείου Le Meurice στο Παρίσι, το οποίο έχει κερδίσει δύο αστέρια Michelin για το μενού του που περιλαμβάνει κλασικά ευρωπαϊκά πιάτα παγκόσμιας κλάσης. Εδώ, η κουζίνα είναι εκλεπτυσμένη και η ατμόσφαιρα έχει μια κομψότητα – όπως και ο σχεδιασμός, εμπνευσμένος από το Παλάτι των Βερσαλλιών από τον Γάλλο σχεδιαστή Philippe Starck. Τα κρασιά και οι σαμπάνιες φυλάσσονται σε μια ειδικά σχεδιασμένη κάβα που ανοίγει προς την τραπεζαρία, ενώ ένα ειδικό τραπέζι σεφ στην κουζίνα επιτρέπει στους καλεσμένους να παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία παρασκευής των πιάτων. Τα πιάτα στο Le Meurice Alain Ducasse περιλαμβάνουν πολυτελείς προσφορές, όπως ο αστακός με μάραθο, το λαβράκι με ριζότο χρυσού φύλλου και τα καλαμάρια με αφρό τρούφας της Άλμπα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Διεύθυνση: 228 Rue de Rivoli, 75001 Paris, Γαλλία
Σελίδα για κράτηση: https://www.alainducasse-meurice.com/fr
Epicure
Το Epicure, περιλαμβάνει δύο τραπεζαρίες – Χειμερινή και Καλοκαιρινή – που χρησιμοποιούνται ανάλογα με την εποχή. Βρίσκεται στο Le Bristol Paris και προσελκύει με τις πανέμορφες γύρω του περιοχές και τις απολαυστικές γαστρονομικές προσφορές. Βασισμένο στην παραδοσιακή γαλλική κουζίνα, το μενού στο Epicure εξελίσσεται συνεχώς και βελτιώνεται – ο επικεφαλής σεφ Arnaud Faye παρουσιάζει απλές αλλά νόστιμες συνδυασμένες γεύσεις φτιαγμένες με ποιοτικά εποχικά υλικά. Δοκιμάστε ψητό ελάφι με πουρέ σελινόριζας και παντζάρια σε πόρτο, συνοδευόμενα από ένα κρασί που έχει επιλέξει ο επικεφαλής σομελιέ Marco Pelletier.
Διεύθυνση: Epicure, 112 Rue du Faubourg Saint-Honoré, 75008 Paris, Γαλλία
Σελίδα για κράτηση: https://www.oetkercollection.com/hotels/le-bristol-paris/restaurants-bar/epicure/
Διαβάστε επίσης
Χατζηδάκης: Όλες οι αλλαγές σε τραπεζικές προμήθειες και χρεώσεις
Politico: Η οικονομία της Ευρωζώνης αργοπεθαίνει
Με ρυθμούς χελώνας η εγκατάσταση τηλεχειρισμού στα μικρά έργα ΑΠΕ