THEPOWERGAME
Στο συνέδριο ATHEX Small Cap Conference 2024, που διοργανώθηκε από τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών, στις 12 Νοεμβρίου στην Αθήνα, συμμετείχε η εταιρεία Alumil.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο επικεφαλής της Alumil, κ. Γεώργιος Μυλωνάς (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος), και στελέχη του ομίλου [κ.κ. Σπύρος Μαυρικάκης (Οικονομικός Διευθυντής), Βασίλης Κολωνιάρης (Διευθυντής Νομικών Υποθέσεων & Συμμόρφωσης), και Ιωάννης Ιωαννίδης (Investor Relations)], είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές και αναλυτές.
Στις συναντήσεις αυτές, οι εκπρόσωποι της Alumil παρουσίασαν τις επιδόσεις και τα μελλοντικά πλάνα της εταιρείας, εστιάζοντας στη στρατηγική ανάπτυξής της. Κατά την παρουσίαση, δόθηκε έμφαση στις θετικές εξελίξεις για την εταιρεία, η οποία έχει προχωρήσει σε επενδύσεις 87 εκατ. ευρώ τα τελευταία έξι χρόνια, χωρίς τραπεζικό δανεισμό, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ίδια κεφάλαια.
Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους 4 στρατηγικούς πυλώνες της εταιρείας:
- Εξωστρέφεια και διεθνής ανάπτυξη: Η Alumil εστιάζει στην ενίσχυση του δικτύου διανομής της και στην αύξηση των εξαγωγών, μέσω νέων εταιριών και γραφείων σε Ταϊλάνδη (Μπανγκόκ), ΗΠΑ (Όστιν, Τέξας), Καναδά (Τορόντο), Ινδία και Σαουδική Αραβία.
- Στρατηγική συνεργασία με το investment fund “One World Impact Partners”: Ένα φιλόδοξο εγχείρημα που στοχεύει στην από κοινού ανάπτυξη παραγωγικών μονάδων παγκοσμίως, εξυπηρετώντας τις ανάγκες τόσο της Alumil όσο και των συνεργατών της OWI.
- Καινοτόμα βιώσιμα προϊόντα υψηλής ενεργειακής απόδοσης: Παραγωγή ενεργειακών αρχιτεκτονικών συστημάτων από πιστοποιημένο ανακυκλωμένο αλουμίνιο LOOP 80, μέσω της χρήσης του οποίου μειώνονται οι εκπομπές ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα (CO2eq) έως και 85% σε σύγκριση με το πρωτόχυτο αλουμίνιο, συμβάλλοντας στη βιωσιμότητα και καλύπτοντας τις απαιτήσεις των σύγχρονων κατασκευαστικών προτύπων.
- Κομβικής σημασίας επενδύσεις σε υποδομές και παραγωγικές μονάδες: Η Alumil ενισχύει την παραγωγική ικανότητά της μέσω νέων εγκαταστάσεων, με δημιουργία ρομποτικής αποθήκης στο Κιλκίς, μια επένδυση ύψους 15 εκατ. ευρώ που είναι ενταγμένη στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Επίσης, η εταιρεία προχωρά σε πλήρη αυτοματοποίηση της διακίνησης υλικών στις παραγωγικές εγκαταστάσεις και στην ενίσχυση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην παραγωγή.
Διαβάστε επίσης
Ρεύμα: Πώς και γιατί η Ελλάδα είναι θωρακισμένη για τον χειμώνα
Goldman Sachs: Γιατί θα φτάσει ο χρυσός τα 3.000 δολάρια
Ρεύμα: Διατηρείται η πίεση στις τιμές χονδρικής