Γ.Δ.
1384.64 -0,56%
ACAG
-1,09%
5.45
BOCHGR
+0,45%
4.51
CENER
+0,84%
8.41
CNLCAP
0,00%
7.15
DIMAND
+0,58%
8.74
NOVAL
+0,21%
2.345
OPTIMA
-0,78%
12.66
TITC
+0,72%
35.05
ΑΑΑΚ
0,00%
4.48
ΑΒΑΞ
-0,43%
1.394
ΑΒΕ
+0,85%
0.473
ΑΔΜΗΕ
+0,21%
2.35
ΑΚΡΙΤ
-1,47%
0.67
ΑΛΜΥ
-1,34%
3.67
ΑΛΦΑ
-1,60%
1.539
ΑΝΔΡΟ
-2,80%
6.24
ΑΡΑΙΓ
-0,16%
9.515
ΑΣΚΟ
+1,57%
2.59
ΑΣΤΑΚ
0,00%
7.12
ΑΤΕΚ
0,00%
0.426
ΑΤΡΑΣΤ
0,00%
8.76
ΑΤΤ
-29,70%
1.065
ΑΤΤΙΚΑ
-1,42%
2.09
ΒΙΟ
+0,78%
5.14
ΒΙΟΚΑ
+1,16%
1.75
ΒΙΟΣΚ
0,00%
1.455
ΒΙΟΤ
0,00%
0.294
ΒΙΣ
0,00%
0.144
ΒΟΣΥΣ
0,00%
2.1
ΓΕΒΚΑ
-2,69%
1.265
ΓΕΚΤΕΡΝΑ
+0,35%
17.4
ΔΑΑ
-0,25%
7.84
ΔΑΙΟΣ
0,00%
3.66
ΔΕΗ
-0,75%
11.98
ΔΟΜΙΚ
+0,68%
2.94
ΔΟΥΡΟ
0,00%
0.25
ΔΡΟΜΕ
0,00%
0.3
ΕΒΡΟΦ
0,00%
1.42
ΕΕΕ
+0,12%
33.02
ΕΚΤΕΡ
+0,54%
1.488
ΕΛΒΕ
0,00%
4.7
ΕΛΙΝ
0,00%
2.03
ΕΛΛ
-0,38%
13.25
ΕΛΛΑΚΤΩΡ
+0,60%
1.686
ΕΛΠΕ
+0,15%
6.775
ΕΛΣΤΡ
0,00%
2.06
ΕΛΤΟΝ
+1,16%
1.912
ΕΛΧΑ
+0,59%
1.71
ΕΠΙΛΚ
0,00%
0.132
ΕΣΥΜΒ
-1,74%
1.13
ΕΤΕ
+0,87%
6.948
ΕΥΑΠΣ
-0,32%
3.15
ΕΥΔΑΠ
0,00%
5.78
ΕΥΡΩΒ
-0,50%
1.996
ΕΧΑΕ
+0,12%
4.255
ΙΑΤΡ
+0,32%
1.58
ΙΚΤΙΝ
+7,14%
0.3225
ΙΛΥΔΑ
0,00%
1.74
ΙΝΚΑΤ
-0,42%
4.78
ΙΝΛΙΦ
+1,64%
4.35
ΙΝΛΟΤ
-0,45%
0.889
ΙΝΤΕΚ
0,00%
5.58
ΙΝΤΕΡΚΟ
0,00%
2.42
ΙΝΤΕΤ
0,00%
1.02
ΙΝΤΚΑ
+0,37%
2.68
ΚΑΡΕΛ
+1,18%
342
ΚΕΚΡ
-1,25%
1.185
ΚΕΠΕΝ
0,00%
2.22
ΚΛΜ
-2,70%
1.44
ΚΟΡΔΕ
0,00%
0.418
ΚΟΥΑΛ
+1,69%
1.08
ΚΟΥΕΣ
+0,90%
5.63
ΚΡΙ
+0,36%
14.1
ΚΤΗΛΑ
0,00%
1.7
ΚΥΡΙΟ
0,00%
0.938
ΛΑΒΙ
+0,78%
0.776
ΛΑΜΔΑ
-1,66%
7.1
ΛΑΜΨΑ
0,00%
37.4
ΛΑΝΑΚ
0,00%
0.85
ΛΕΒΚ
0,00%
0.254
ΛΕΒΠ
0,00%
0.34
ΛΟΓΟΣ
0,00%
1.26
ΛΟΥΛΗ
0,00%
2.73
ΜΑΘΙΟ
0,00%
0.65
ΜΕΒΑ
-0,52%
3.8
ΜΕΝΤΙ
0,00%
2.1
ΜΕΡΚΟ
0,00%
41
ΜΙΓ
-2,20%
3.105
ΜΙΝ
0,00%
0.51
ΜΛΣ
0,00%
0.57
ΜΟΗ
-0,10%
19.48
ΜΟΝΤΑ
-0,83%
3.6
ΜΟΤΟ
-0,20%
2.51
ΜΟΥΖΚ
0,00%
0.65
ΜΠΕΛΑ
-1,63%
24.2
ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ
0,00%
3.69
ΜΠΡΙΚ
+1,00%
2.02
ΜΠΤΚ
0,00%
0.62
ΜΥΤΙΛ
-1,11%
31.96
ΝΑΚΑΣ
0,00%
3.12
ΝΑΥΠ
+1,35%
0.898
ΞΥΛΚ
+0,40%
0.254
ΞΥΛΠ
0,00%
0.398
ΟΛΘ
-0,96%
20.7
ΟΛΠ
+2,07%
29.55
ΟΛΥΜΠ
+0,43%
2.34
ΟΠΑΠ
0,00%
14.98
ΟΡΙΛΙΝΑ
0,00%
0.798
ΟΤΕ
-1,20%
14.81
ΟΤΟΕΛ
-0,39%
10.28
ΠΑΙΡ
0,00%
0.968
ΠΑΠ
+0,85%
2.37
ΠΕΙΡ
-0,14%
3.592
ΠΕΡΦ
-0,18%
5.46
ΠΕΤΡΟ
+1,26%
8.02
ΠΛΑΘ
+2,00%
4.08
ΠΛΑΚΡ
0,00%
14.5
ΠΡΔ
0,00%
0.28
ΠΡΕΜΙΑ
0,00%
1.21
ΠΡΟΝΤΕΑ
0,00%
6.2
ΠΡΟΦ
+0,39%
5.16
ΡΕΒΟΙΛ
+0,62%
1.635
ΣΑΡ
+1,96%
10.4
ΣΑΡΑΝ
0,00%
1.07
ΣΑΤΟΚ
0,00%
0.028
ΣΕΝΤΡ
0,00%
0.339
ΣΙΔΜΑ
+1,27%
1.6
ΣΠΕΙΣ
+0,70%
5.72
ΣΠΙ
0,00%
0.53
ΣΠΥΡ
0,00%
0.127
ΤΕΝΕΡΓ
0,00%
19.76
ΤΖΚΑ
0,00%
1.425
ΤΡΑΣΤΟΡ
0,00%
1.06
ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ
-0,12%
1.618
ΥΑΛΚΟ
0,00%
0.162
ΦΙΕΡ
0,00%
0.359
ΦΛΕΞΟ
0,00%
8
ΦΡΙΓΟ
0,00%
0.23
ΦΡΛΚ
+0,14%
3.585
ΧΑΙΔΕ
0,00%
0.58

Αυτοί οι 5 σεφ κατέχουν τα σκήπτρα του αμερικανικού fine dining

Σε σχεδόν 200 προσωπικότητες από τον κόσμο της εστίασης και ιδίως του fine dining — από σεφ με αστέρια Michelin και νικητές βραβείων James Beard, μέχρι επενδυτές, αρχιτέκτονες και CEO τεχνολογικών πλατφορμών για εστιατόρια— απευθύνθηκε το RobbReport και ζήτησε να μας πουν ποιους θεωρούν ως τους πιο ισχυρούς ανάμεσα στους συναδέλφους τους.

Ζήτησε να μην ορίσουν τη γαστρονομία πολύ στενά στο πλαίσιο της γεύσης, καθώς η υψηλή γαστρονομία είναι συνδυασμός φιλοδοξίας στην κουζίνα και προσεκτικής φιλοξενίας στην αίθουσα. Ενθάρρυνε τους ψηφοφόρους να είναι ευρείς στην αντίληψή τους για την ισχύ: μπορεί να είναι οι σεφ που εμπνέουν δημιουργικά άλλους, οι εστιάτορες που χτίζουν αυτοκρατορίες, οι επενδυτές που στηρίζουν ταλέντα από τα παρασκήνια, οι κατασκευαστές ακινήτων που ελκύουν κορυφαία εστιατόρια ή τα μέσα ενημέρωσης που με τις απόψεις τους καθορίζουν την επιτυχία ή αποτυχία ενός εστιατορίου. Το RobbReport ήθελε να μάθει ποιοι κινούν τα νήματα δημιουργικά και οικονομικά.

Με αυτά τα κριτήρια, κάθε ψηφοφόρος επέλεξε 10 άτομα που θεωρούσε ότι κατέχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στον κλάδο. Αν κάποιος ψηφοφόρος θεωρούσε ότι η επιρροή ενός δίδυμου ή τριμελούς ομάδας ήταν αδιαχώριστη, μπορούσε να τα ομαδοποιήσει ως μία καταχώρηση στην ψήφο του. Επιζητήσε ποικιλομορφία σε φύλο, φυλή, ηλικία και γεωγραφική κατανομή για να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα της τρέχουσας κατάστασης στον κόσμο των εστιατορίων.

Έτσι, έφτιαξε τη λίστα με τους 50 πιο επιδραστικούς σεφ στο αμερικανικό fine dining.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Robb Report (@robbreport)

Ακολουθούν, λοιπόν, οι 5 πιο ισχυροί άνθρωποι στη γαστρονομική σκηνή της Αμερικής για το 2024:

  1. Έρικ Ριπέρ

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eric Ripert (@ericripert)

Ο Έρικ Ριπέρ βρίσκεται στην κορυφή εδώ και δεκαετίες, κάτι αρκετά σπάνιο στον κόσμο της γαστρονομίας. Όπως λέει ο R.J. Melman, «παρά τις τάσεις που περνούν, ο Ριπέρ διατηρεί τη θέση του ως ένας από τους πιο επιδραστικούς και εμβληματικούς σεφ στον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας, ακόμα και μετά από τρεις δεκαετίες». Είναι γνωστός για το εστιατόριο Le Bernardin με τρία αστέρια Michelin, καθώς και για το Aldo Sohm Wine Bar και το Blue στο Ritz-Carlton Grand Cayman. Το Le Bernardin, που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα θαλασσινά εστιατόρια στον κόσμο, έχει κρατήσει την τετράστερη βαθμολογία στους New York Times για πάνω από 20 χρόνια. Ο Ριπέρ ασχολείται επίσης με εκδόσεις βιβλίων, με το τελευταίο του, Seafood Simple, να γίνεται best seller στους New York Times.

  1. Χοσέ Αντρές

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη San Laurel (@sanlaurelbyjose)

Ο Χοσέ Αντρές, ένας σεφ και φιλάνθρωπος με ισχυρή επιρροή, είναι γνωστός για την αφοσίωσή του όχι μόνο στην κουζίνα αλλά και στην ανθρωπιστική δράση. Με πάνω από 40 εστιατόρια παγκοσμίως, ο Αντρές συνδυάζει την καινοτομία και το πάθος για τη γαστρονομία με την κοινωνική προσφορά. Το πιο αναγνωρισμένο από τα εστιατόριά του είναι το Minibar στην Ουάσιγκτον, το οποίο φέρει δύο αστέρια Michelin.

Πέρα από τα εστιατόριά του, ίδρυσε το World Central Kitchen το 2010, έναν οργανισμό που παρέχει δωρεάν γεύματα σε άτομα που πλήττονται από ανθρωπιστικές κρίσεις. Από τον πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι φυσικές καταστροφές όπως τυφώνες και σεισμούς, το World Central Kitchen έχει μοιράσει πάνω από 500 εκατομμύρια γεύματα σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, επιβεβαιώνοντας ότι η κουζίνα μπορεί να γίνει εργαλείο αλλαγής. Ο Αντρές εξακολουθεί να επεκτείνει τη γαστρονομική του αυτοκρατορία, ενώ σχεδιάζει να ανοίξει το πρώτο του ξενοδοχείο στην Ουάσιγκτον το 2027. Το έργο του ενσαρκώνει το μότο του ότι «το φαγητό έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο».

  1. Ζούνγκχιουν και Έλλια Παρκ

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ellia Jeongeun Park (@eparkato)

Το ζεύγος Ζούνγκχιουν και Έλλια Παρκ έχει δημιουργήσει μια από τις πιο συναρπαστικές και δημιουργικές εμπειρίες στην αμερικανική σκηνή της υψηλής γαστρονομίας, αναδεικνύοντας την κορεατική κουζίνα στο Atoboy και το φημισμένο Atomix στη Νέα Υόρκη. Το Atomix κατατάχθηκε στην 6η θέση στην παγκόσμια λίστα World’s 50 Best Restaurants φέτος, ως το υψηλότερα κατατασσόμενο αμερικανικό εστιατόριο.

Η διαδρομή τους ξεκίνησε το 2016 με την ίδρυση του Atoboy, το οποίο βασίζεται στην παραδοσιακή κορεατική κουλτούρα του banchan, ενώ το Atomix προσφέρει ένα εμπειρικό μενού γευσιγνωσίας που ενσωματώνει πολιτιστικά στοιχεία από την Κορέα σε κάθε λεπτομέρεια, από τα πιάτα μέχρι τα κεραμικά και τα αξεσουάρ του προσωπικού. Η φήμη τους επεκτάθηκε όταν άνοιξαν το Naro, ένα εστιατόριο στο Rockefeller Center που παρουσιάζει παραδοσιακά κορεατικά πιάτα με σύγχρονη ερμηνεία, και πιο πρόσφατα άνοιξαν το Acru, ένα μη-κορεατικό εστιατόριο, αποδεικνύοντας την ικανότητά τους να ανανεώνουν τη σκηνή της γαστρονομίας. Η αφοσίωσή τους και η αγάπη για την κορεατική κουλτούρα τους έχουν τοποθετήσει στην αιχμή της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής.

  1. Ντάνιελ Μπουλού

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jeremy Repanich (@jrepanich)

Ο Ντάνιελ Μπουλού είναι ένας από τους κορυφαίους σεφ στον κόσμο και η παρουσία του στην Αμερική έχει καθοριστική σημασία για την πορεία της γαλλικής γαστρονομίας στη χώρα. Με περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας και ένα δίκτυο εστιατορίων που εκτείνεται σε όλο τον κόσμο, ο Μπουλού έχει ιδρύσει ένα από τα πιο επιτυχημένα γαστρονομικά «βασίλεια» στις ΗΠΑ. Το κύριο εστιατόριό του, το Daniel στη Νέα Υόρκη, φέρει δύο αστέρια Michelin και αποτελεί κορυφαίο προορισμό της γαλλικής κουζίνας.

Φέτος, ο Μπουλού έχει επεκτείνει την αυτοκρατορία του, ανοίγοντας νέα εστιατόρια όπως το Café Boulud στη Ριάντ και το Maison Boulud στη Σιγκαπούρη. Επιπλέον, αναμένεται να ανοίξει το νέο γαλλο-παριζιάνικο steakhouse La Tête d’Or στο Μανχάταν, καθώς και να επανεκκινήσει το ιστορικό Café Boulud, δείχνοντας ότι δεν σταματά να εξελίσσεται. Ο Μπουλού φημίζεται επίσης για τη γενναιόδωρη στάση του προς τους νεότερους σεφ, καθώς και για το γεγονός ότι στηρίζει τις προσπάθειές τους, είτε μέσα από προσωπικές συμβουλές είτε με την παρουσία του σε εκδηλώσεις τους.

  1. Τόμας Κέλερ

Ο Τόμας Κέλερ, ένας από τους πλέον διακεκριμένους σεφ στην Αμερική, είναι ο πρώτος και μοναδικός σεφ των Ηνωμένων Πολιτειών που ηγείται δύο εστιατορίων με τρία αστέρια Michelin—το περίφημο The French Laundry στη Napa Valley και το Per Se στη Νέα Υόρκη. Με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας και βραβεία από τον James Beard, η επιρροή του ξεπερνά το καθαρά γαστρονομικό πεδίο και διαμορφώνει τις νέες γενιές σεφ και εστιατόρων. Οι ακριβείς τεχνικές του, η βαθιά προσήλωση στη λεπτομέρεια και η καινοτόμος μαγειρική του προσέγγιση έχουν καθιερώσει νέα στάνταρτς στην αμερικανική γαστρονομία.

Εκτός από την επιτυχία του στα εστιατόρια, ο Κέλερ έχει εκδώσει έξι βιβλία μαγειρικής που έχουν σημειώσει εξαιρετική επιτυχία και επιρροή στη μαγειρική σκηνή, εκπαιδεύοντας το κοινό και εμπνέοντας τους επαγγελματίες. Μέσα από αυτά, οι αναγνώστες μπορούν να διδαχτούν τις τεχνικές που έχει αναπτύξει και τελειοποιήσει κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Τα βιβλία του, όπως το The French Laundry Cookbook και το Bouchon Bakery, έχουν κυκλοφορήσει σε πάνω από 1,5 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ αναδεικνύουν τη φιλοσοφία του Κέλερ γύρω από την υψηλή γαστρονομία και τη σημασία της αφοσίωσης στην ποιότητα και την τελειότητα.

Ο Κέλερ δεν περιορίζεται μόνο στη διαχείριση των εστιατορίων του. Στηρίζει τους νέους σεφ ως μέντορας, προσφέρει τη γνώση του μέσω συνεργασιών με την Αμερικανική Μαγειρική Ακαδημία και είναι ενεργό μέλος στο διαγωνισμό Bocuse d’Or, όπου Αμερικανοί σεφ διαγωνίζονται με τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Οι μαγειρικές καινοτομίες και οι αξίες του συνέβαλαν ουσιαστικά στην ανάδειξη της υψηλής αμερικανικής κουζίνας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πολλοί από τους κορυφαίους σεφ σήμερα, που ξεχωρίζουν με τις επιδόσεις τους, υπήρξαν μαθητές του ή μέλη της ομάδας του, γεγονός που καταδεικνύει τη διαχρονική επιρροή του. Οι πρώην μαθητές του Κέλερ τον τιμούν τόσο με την πιστότητά τους στη μέθοδό του όσο και με τη διατήρηση των αρχών του για ποιότητα και δημιουργικότητα, μεταφέροντας την κουλτούρα του σε νέες γενιές.

Διαβάστε επίσης

Ο παγκόσμιος πόλεμος για τα εργοστάσια που φεύγουν από την Κίνα

Πού αριστεύει και πού ”πονάει” το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα

Ξηρασία και πλημμύρες πλήττουν υποδομές: Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!