THEPOWERGAME
Σε συμφωνία με την Tetra Pak για την επέκταση παραγωγής γιαουρτιού ήρθε η Κρι Κρι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δημιουργήθηκε νέα μονάδα με διπλάσια δυνατότητα υποδοχής και αποθήκευσης γάλακτος. Για «ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία» έκανε λόγο ο Βασίλης Ξενογιάννης, διευθυντής Επεξεργασίας Τροφίμων της Tetra Pak, υπογραμμίζοντας ότι η υλοποίηση έγινε με «την ελάχιστη δυνατή διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου». «Ενσωματώσαμε επιτυχώς μια ακόμα τεχνολογική καινοτομία υψηλών προδιαγραφών» ανέφερε από τη μεριά του ο Δημήτρης Μπαρμπούτης, Διευθυντής Εργοστασίου της γαλακτοβιομηχανίας.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι δύο εταιρείες προχωρούν στην εγκατάσταση ενός νέου συστήματος ταχείας κατάψυξης υψηλής χωρητικότητας για οικογενειακές συσκευασίες και κύπελλα παγωτών, προκειμένου να υποστηριχθεί η αυξανόμενη ζήτηση στην ελληνική και διεθνή αγορά. Οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί στις αρχές του 2025.
Η στρατηγική συνεργασία με την Tetra Pak εντάσσεται στον σχεδιασμό της γαλακτοβιομηχανίας για διπλασιασμό του όγκου παραγωγής μέσω στοχευμένων επενδύσεων.
Η ανακοίνωση της Tetra Pak για τη συνεργασία με την Κρι Κρι
Η Tetra Pak®, παγκόσμιος ηγέτης σε λύσεις επεξεργασίας και συσκευασίας τροφίμων, παραμένοντας πιστή στη δέσμευσή της για τη χρήση ταχέως αναπτυσσόμενων τεχνολογιών και τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων, προχώρησε στην επέκταση παραγωγής γιαουρτιού της Κρι Κρι, δημιουργώντας μία νέα μονάδα με διπλάσια δυνατότητα υποδοχής και αποθήκευσης γάλακτος, με την εγκατάσταση του μεγαλύτερου παστεριωτή γιαουρτιού στην Ελλάδα.
Με αφετηρία την καινοτομία ως θεμελιώδη αξία, η Tetra Pak συνεχίζει να επενδύει σε τεχνολογίες αιχμής, συνεργαζόμενη στενά με σημαντικούς «παίκτες» της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, όπως η κορυφαία ελληνική γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι, αναπτύσσοντας λύσεις και καινοτόμες προσεγγίσεις που προσαρμόζουν την παραγωγή στις αυξανόμενες απαιτήσεις για ελληνικό γιαούρτι, το οποίο εξάγεται παγκοσμίως.
Ο Βασίλης Ξενογιάννης, Διευθυντής Επεξεργασίας Τροφίμων της Tetra Pak, δηλώνει: «Πρόκειται για ένα έργο γεμάτες προκλήσεις καθώς η επέκταση ήταν μία ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία, και το ζητούμενο δεν ήταν απλώς να προστεθεί άλλη μία γραμμή παραγωγής. Η υλοποίηση έπρεπε να γίνει με την ελάχιστη δυνατή διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου, το οποίο λειτουργεί σχεδόν 24/7 για να ανταποκριθεί στη ζήτηση της αγοράς».
Ο Δημήτρης Μπαρμπούτης, Διευθυντής Εργοστασίου της Κρι Κρι, υπογραμμίζει: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που μαζί με την Tetra Pak με την οποία συνεργαζόμαστε πλέον 16 χρόνια, ενσωματώσαμε επιτυχώς μια ακόμα τεχνολογική καινοτομία υψηλών προδιαγραφών, συμβάλλοντας στην ταχεία ανάπτυξη της εταιρείας. Πρόκειται για μία νέα εγκατάσταση που αλλάζει τα δεδομένα της παραγωγής του γιαουρτιού και μας βοηθά να ανταποκρινόμαστε στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς».
Παράλληλα, οι δύο επιχειρήσεις πρωτοπορούν με μία ακόμα καινοτόμο λύση, καθώς προχωρούν στην εγκατάσταση ενός νέου συστήματος ταχείας κατάψυξης υψηλής χωρητικότητας για οικογενειακές συσκευασίες και κύπελλα παγωτών, προκειμένου να υποστηριχθεί η αυξανόμενη ζήτηση στην ελληνική και διεθνή αγορά. Οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί στις αρχές του 2025.
Για την Tetra Pak, η συνεργασία με τη γαλακτοβιομηχανία αποτελεί απόδειξη της υποστήριξης της προς τους συνεργάτες της, δημιουργώντας καινοτομίες και εξερευνώντας νέες μεθόδους παραγωγής, που ενισχύουν τις δραστηριότητές τους.
Διαβάστε επίσης
Βαρδής Βαρδινογιάννης: Οι σταθμοί στη ζωή του πατριάρχη του ελληνικού επιχειρείν
Μπλέτσας: Στο σκοτάδι οι περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις στην Ελλάδα
COP29: Η Ελλάδα, η “σκιά” Τραμπ και οι χαμηλές προσδοκίες