THEPOWERGAME
Έκλεισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία πώλησης του Aldemar Knossos στον ξενοδοχειακό όμιλο Καράτζη, με το τίμημα να ανέρχεται περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ. Η Aldemar ήταν εδώ και καιρό σε διαπραγματεύσεις για την πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στον λιμένα Χερσονήσου της Κρήτης, το οποίο περιλαμβάνει το «Aldemar Knossos Royal» και το «Aldemar Knossos Villas».
Μάλιστα, σε επικοινωνία που είχε το powergame.gr με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, πριν από μερικές ημέρες, μας επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις. «Πρέπει να μπορείς να διαχωρίσεις τη διαχείριση ακινήτων από την ξενοδοχειακή διαχείριση. Και αυτήν τη στιγμή κλείνει ένας μεγάλος κύκλος υψηλών τιμών ακινήτων στην Ελλάδα», είπε με νόημα και συμπλήρωσε ότι η τιμή πώλησης του συγκροτήματος είναι ελκυστική, καθώς φέτος είχε μια χρονιά-ρεκόρ.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, ο φετινός τζίρος και για τις δύο μονάδες της ελληνικής εταιρείας, στην Κρήτη και στην Ηλεία, ξεπέρασε κατά 4,3 εκατ. ευρώ τον περσινό, καθώς προσέλκυσαν πολύ καλούς επισκέπτες, οι οποίοι είναι ευχαριστημένοι και γι’ αυτό επαναλαμβανόμενοι. Πρόκειται για τουρίστες από τη Γερμανία, την Αγγλία, τη Γαλλία, την Πολωνία και τη Σλοβακία.
Με την εξαγορά του Aldemar Knossos, ο Αντώνης Καράτζης επεκτείνει ακόμα περισσότερο το τουριστικό αποτύπωμα της εταιρείας του στην Κρήτη, ακολουθώντας το όραμα του πατέρα του, Μιλτιάδη, ο οποίος το 1984 ξεκίνησε την κατασκευή του ξενοδοχείου «Nana Beach» (που πλέον ονομάζεται «Nana Golden Beach»), δυναμικότητας 1.400 κλινών, στη Χερσόνησο Κρήτης. Τρία χρόνια μετά τον θάνατο του ιδρυτή του ομίλου, το 2018, άνοιξε τις πύλες του το πολυτελές «Nana Princess», επίσης στη Χερσόνησο, με 102 πολυτελή δωμάτια και σουίτες. Ο Όμιλος έχει επίσης δραστηριότητα στη βιομηχανία, την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τις υπηρεσίες αεροπορικής μεταφοράς, αφού το 2020 ίδρυσε την αεροπορική εταιρεία Panellenic Airlines.
Aldemar: Τα επόμενα βήματα του Αλέξανδρου Αγγελόπουλου
Μετά την πώληση των «Royal Mare» και «Cretan Village» στον Όμιλο Μήτση και νωρίτερα την πώληση των τριών ξενοδοχείων του στη Ρόδο στον όμιλο HIG Capital, τα οποία έχουν ενταχθεί στον ξενοδοχειακό βραχίονα Ella Resorts, ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στην ανάπτυξη της Ηλείας, όπου διαθέτει το ξενοδοχείο «Olympian Village», συνολικής δυναμικότητας 682 δωματίων και σουιτών. Ο όμιλος Aldemar πλέον ετοιμάζει ένα πρόγραμμα ανακαινίσεων και επισκευών, ύψους 4 εκατ. ευρώ.
Ταυτόχρονα, ο κ. Αγγελόπουλος αποκαλύπτει ότι τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει το μάρκετινγκ για το οικιστικό project που σχεδιάζεται να αναπτυχθεί στην Ηλεία. Πρόκειται για μια αδειοδοτημένη οικιστική ανάπτυξη συνολικά 100.000 τ.μ., σε ιδιόκτητη έκταση, όπου θα δημιουργηθούν συνολικά 600 αυτόνομες κατοικίες 70 έως 150 τ.μ. Οι κατοικίες αυτές θα διατεθούν προς πώληση και κατόπιν οι ιδιοκτήτες τους θα μπορούν να τις νοικιάσουν, είτε κρατώντας τη διαχείριση οι ίδιοι, είτε αναθέτοντάς την στο ξενοδοχείο.
Ο οικισμός θα εξυπηρετείται από το ξενοδοχείο για ό,τι χρειάζεται, από υπηρεσίες καθαριότητας, συντήρησης και γενικής φροντίδας μέχρι και χρήση των εγκαταστάσεων εστίασης και αθλητισμού.
Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του οικισμού είναι το ότι θα βρίσκεται πάνω σε γεωθερμικό πεδίο, το οποίο θα αξιοποιηθεί, προκειμένου οι κατοικίες να είναι ενεργειακά αυτόνομες. Ο οικισμός θα αναπτυχθεί με τέτοιον τρόπο που τα σπίτια να είναι ιδανικά ακόμα και για μόνιμη κατοικία.
Όπως μας ανέφερε ο κ. Αγγελόπουλος, τα πρώτα σπίτια θα διατεθούν στα στελέχη του Ομίλου, ενώ ξεκινά και ένα πρόγραμμα διαμοιρασμού των κερδών με τους εργαζόμενους της εταιρείας.
Ταυτόχρονα, στις εγκαταστάσεις του Olympian Village λειτουργεί για πρώτη φορά φέτος και το νέο συνεδριακό κέντρο Ilis Congress Center, συνολικής δυναμικότητας έως 3.000 άτομα, σε παράλληλες εκδηλώσεις. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να δώσει νέες προοπτικές στην ευρύτερη περιοχή, προσελκύοντας μεγάλα συνέδρια, δίνοντας και τη δυνατότητα για επέκταση της τουριστικής περιόδου σε όλο τον νομό. Ήδη το συνεδριακό κέντρο έχει προσελκύσει μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο.
Σε πιο μακροπρόθεσμο επίπεδο, ο όμιλος Aldemar σχεδιάζει τη δημιουργία ενός ακόμα ξενοδοχείου στην περιοχή.
Η ανάδειξη του αεροδρομίου του Αράξου
Η στόχευση του ομίλου στην Ηλεία είναι εμφανής, ειδικά μετά τις κινήσεις πώλησης στον επενδυτικό όμιλο HIG των τριών ξενοδοχείων που είχε στη Ρόδο και την πώληση στον όμιλο Μήτση των «Aldemar Royal Mare» και «Aldemar Cretan Village». Όπως είπε ο κ. Αγγελόπουλος, οι προοπτικές της περιοχής είναι πολύ μεγάλες, καθώς έχει μια σειρά από συγκριτικά πλεονεκτήματα: είναι μια παρθένα περιοχή, μπορεί να αντέξει πολύ περισσότερες τουριστικές ροές από αυτές που έχει τώρα, σε αντίθεση με τα μικρά νησιά του Αιγαίου, έχει φυσικούς πόρους και αγροτική παραγωγή, έτσι ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των επισκεπτών, υπάρχει εύκολη διασύνδεση (οδική, αεροπορική και ακτοπλοϊκή), αλλά και οργανωμένη οικιστική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή, με δημόσιες υπηρεσίες και υπηρεσίες υγείας, καθώς και πληθώρα πολιτιστικών και αρχαιολογικών μνημείων. Αυτό που χρειάζεται, όπως τονίζει ο κ. Αγγελόπουλος, είναι η ενίσχυση του αεροδρομίου του Αράξου.
Φέτος η Aldemar έχει επενδύσει 1.080.000 ευρώ στο αεροδρόμιο, χρηματοδοτώντας πτήσεις, ενώ βρίσκεται σε επαφές με το Hays Travel, το μεγαλύτερο δίκτυο τουριστικών πρακτόρων Αγγλίας, προκειμένου την επόμενη χρονιά να έρθουν απευθείας πτήσεις στον Άραξο και από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Διαβάστε επίσης
Μη φοβάστε τα χρηματιστηριακά κραχ
Φθινοπωρινά ταξίδια: Οι 10 πιο ”ινσταγκραμικές” πόλεις
Στεφάτος: Έρχεται η υπουργική απόφαση για τα υπεράκτια αιολικά