THEPOWERGAME
Η Douleutaras «χτίζει» την ανάπτυξή της στους πυλώνες της περαιτέρω διεθνοποίησης, με επέκταση σε αγορές όπως αυτές της Ισπανίας και της Γερμανίας και με στόχο οι διεθνείς δραστηριότητες να αντιπροσωπεύουν το 1/3 του τζίρου της από 20% σήμερα, των νέων υπηρεσιών, όπως η χορήγηση χαμηλότοκων δανείων, σε συνεργασία με τράπεζες, σε πολίτες που θέλουν να επισκευάσουν τα σπίτια τους, αλλά και των νέων ηχηρών συνεργασιών στο B2B.
Η εταιρεία, που συμπληρώνει το 2025 δέκα χρόνια ζωής, έχοντας κάνει disrupt στην αγορά των υπηρεσιών και λύσεων για το σπίτι, βλέπει για το 2024 έσοδα της τάξης των 60 εκατ. ευρώ (και από τις τέσσερις αγορές όπου έχει παρουσία, ήτοι Ελλάδα, Κύπρο, Ιρλανδία, Πορτογαλία), από 50 εκατ. ευρώ το 2023, ενώ έχει ήδη λειτουργική κερδοφορία στην Ελλάδα, με στόχο να πετύχει τον αντίστοιχο στόχο και στις αγορές του εξωτερικού.
Σε επίπεδο υπηρεσιών, η εταιρεία, στην οποία μετέχουν βαριά ονόματα του επιχειρείν, όπως ο όμιλος Olympia του Πάνου Γερμανού, το LATSCO Family Office συμφερόντων Μαριάννας Λάτση, καθώς και το επενδυτικό fund της τράπεζας Πειραιώς, PJ Catalyst, στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται επίσης να λανσάρει για τους χρήστες της πλατφόρμας νέα υπηρεσία online πληρωμών σε συνεργασία με τον διεθνή παίκτη του χώρου Stripe.
Mεγάλη έμφαση δίνει η διοίκηση της Douleutaras, υπό τον ιδρυτή της και CEO, Ανδρέα Γραμμάτη, στην επέκταση των συνεργασιών της στον τομέα του B2B. Έχει ήδη συνάψει συμφωνίες με την Elpedison και το Skroutz, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε συνεργασία με την IKEA για συναρμολόγηση επίπλων. Στα σχέδια του 2025, όπως τόνισε χθες σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους ο κ. Γραμμάτης, είναι η σύναψη συνεργασιών με κορυφαίες εταιρείες στους τομείς της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών και της ασφάλισης.
Douleutaras: Έμφαση στο B2B – Σχέδια για ΧΑ
Η Douleutaras, που έχει ήδη σηκώσει 20 εκατ.ευρώ από τη σύστασή της, δίνει μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη του B2B, τόσο σε συνεργασία με άλλα δημοφιλή brands, όσο και για την ανάληψη μεσαίου και μεγάλου μεγέθους κατασκευαστικών έργων (ανακαινίσεις γραφείων και οικιών, νεόδμητα κτίρια).
«Ο τομέας Business to Business αποτελεί πρόκληση για τη Douleutaras και επιχειρησιακό βραχίονα αποφασιστικής σημασίας στην περαιτέρω εξέλιξή της. Βρισκόμαστε σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων για ανάλογες συνεργασίες με ελληνική εταιρεία μίσθωσης επιπλωμένων διαμερισμάτων, με κορυφαία αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, αλλά και με ηγετικές εταιρείες από τον χώρο της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών και της ασφάλισης, έτσι ώστε το δίκτυο των B2B συνεργασιών να έχει επεκταθεί υπολογίσιμα έως τα τέλη του 2025», σημείωσε ο κ. Γραμμάτης.
Σημειώνοντας ότι οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας δεν έχουν κάνει exit και ότι οι αρχικοί ιδρυτές δεν έχουν πλέον την πλειοψηφία, αλλά διαθέτουν τον απόλυτο έλεγχο του management, η διοίκηση της Douleutaras διά στόματος του κ. Γραμμάτη τόνισε χθες ότι η εταιρεία βλέπει ορατό το ενδεχόμενο εισόδου στο ΧΑ ή την έλευση στρατηγικού επενδυτή, αλλά όχι νωρίτερα από την προσεχή τριετία.
Και υπηρεσίες καθαριότητας της Douleutaras σε Airbnb
Στο πλαίσιο, μάλιστα, της περαιτέρω καθετοποίησης της δραστηριότητάς της, η εταιρεία ξεκίνησε πρόσφατα ένα νέο εγχείρημα, τη spin off piney με αντικείμενο τις υπηρεσίες καθαριότητας σε Airbnb. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελεί επένδυση ύψους 1,3 εκατ.ευρώ, στην οποία συμμετάσχει το uni.fund και έχει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο 50 ακινήτων, δραστηριοποιούμενη επί του παρόντος σε πόλεις της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου, με στόχο την άμεση επέκταση στην Ισπανία.
Παράλληλα, από το 2025 προγραμματίζει μέσω συνεργασίας με τράπεζες ή εταιρείες πληρωμών την παροχή δανείων, προσφέροντας χαμηλά επιτόκια σε πολίτες που επιθυμούν να προχωρήσουν σε επισκευές στα σπίτια τους.
Έχοντας ήδη δραστηριότητα σε εννέα ευρωπαϊκές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο, Δουβλίνο, Λισαβόνα και Πόρτο) η εταιρεία -σύμφωνα με όσα τόνισε χθες ο κ. Γραμμάτης-, δεν αποκλείει τη μελλοντική επέκταση σε νέες αγορές εντός Ελλάδας.
Παράλληλα, η εταιρεία, που ήδη απασχολεί πάνω από 100 άτομα, διπλάσιος αριθμός σε σχέση με το 2021, εξετάζει το ενδεχόμενο να προσθέσει στην γκάμα της και υπηρεσίες λογιστών και δικηγόρων.
Το who is who της Douleutaras
H Douleutaras ξεκίνησε το 2015 στην Ελλάδα και πλέον αποτελεί τον Νο1 παίκτη της αγοράς, με μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών που διαρκώς μεγαλώνει. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Douleutaras έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στην κατακερματισμένη αγορά παροχής οικιακών υπηρεσιών, συνδέοντας τον πελάτη με τον καταλληλότερο επαγγελματία σε πραγματικό χρόνο, την ώρα που τον χρειάζεται, μέσω της πλατφόρμας της.
Μέσω του συστήματος συνεχούς αξιολόγησης που παρέχει, ο Δουλευταράς είναι σε θέση να διασφαλίζει για κάθε εξειδικευμένη εργασία, ανάμεσα σε εκατοντάδες επαγγελματίες που υπάρχουν για κάθε ειδικότητα, τους πλέον κατάλληλους και άμεσα διαθέσιμους επαγγελματίες.
Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν σε όλους τους τελικούς χρήστες (ιδιώτες και επιχειρήσεις), ενώ οι επαγγελματίες που φιλοξενούνται στην πλατφόρμα καταβάλλουν ένα μικρό ποσοστό επί του τζίρου που πραγματοποιούν.
Οι συνεργαζόμενοι επαγγελματίες σε Ελλάδα και Κύπρο πλησιάζουν τους 2.000 και δραστηριοποιούνται σε πάνω από 90 κατηγορίες εργασιών. Το ίδιο μέγεθος φθάνει τους 3.000 σε όλες τις χώρες δραστηριοποίησης (περίπου 500 επαγγελματίες στην Κύπρο, 600 στην Πορτογαλία και 400 στην Ιρλανδία).
Καθημερινά διεκπεραιώνονται περί τα 1.000 αιτήματα εργασιών, με το εύρος κόστους κατά μέσο όρο της κάθε εργασίας να κυμαίνεται ανάμεσα σε 50-50.000 ευρώ. Από το 2015 μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί πάνω από 1 εκατομμύριο εργασίες και έχουν εξυπηρετηθεί πάνω από 400.000 πελάτες.
«Τόσο από την Κύπρο όσο και από την Ιρλανδία και την Πορτογαλία τα μηνύματα που έρχονται είναι πολύ ενθαρρυντικά και η υποδοχή ιδιαίτερα θερμή. Γι’ αυτό και σχεδιάζεται η επέκταση σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, όπως είναι η Ισπανία και η Γερμανία», είπε χθες ο κ. Γραμμάτης.
Διαβάστε επίσης
Intrakat: Συζητήσεις για την εξαγορά χαρτοφυλακίου ακινήτων της Prodea
Το μυστικό της επιχειρηματικής επιτυχίας του Ράιαν Ρέινολντς
Λειψυδρία: Έρχονται τα πρώτα έργα αντλησιοταμίευσης με αφαλάτωση στα νησιά