Γ.Δ.
0,00%

Πετρέλαιο: Ανοδικά μετά την εβδομαδιαία βουτιά 7%

Το πετρέλαιο σημειώνει άνοδο στις πρώτες συναλλαγές της Δευτέρας στην Ασία, λόγω των ανησυχιών για τη ζήτηση στην Κίνα, τον κορυφαίο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο και της άμβλυνσης των ανησυχιών για πιθανές διαταραχές του εφοδιασμού στη Μέση Ανατολή. Οι τιμές του πετρελαίου είχαν καταγράψει εβδομαδιαία πτώση 7%.

Το κρατικό Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου ανέφερε ότι μια σειρά ισραηλινών επιθέσεων έπληξαν τα νότια προάστια της Βηρυτού και άλλα σημεία της χώρας το βράδυ της Κυριακής, συμπεριλαμβανομένων τριών επιθέσεων σε υποκαταστήματα τράπεζας. Η τελευταία αναζωπύρωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή συνέχισε να ενθαρρύνει τις βραχυπρόθεσμες καλύψεις στην αγορά πετρελαίου, καθώς η κλιμάκωση αύξησε την απειλή διακοπής των βαρελιών, αναφέρουν οι στρατηγικοί αναλυτές της TD Securities για τα εμπορεύματα σε ερευνητική έκθεση.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate του πρώτου μήνα διαμορφώνονται 0,49% υψηλότερα στα 69,32 δολάρια/βαρέλι, ενώ τα προθεσμιακά συμβόλαια του αργού πετρελαίου Brent του πρώτου μήνα διαμορφώνονται 0,3% υψηλότερα στα 73,16 δολάρια/βαρέλι.

Αυτό σηματοδότησε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των συμβολαίων από τις 2 Σεπτεμβρίου, λόγω της επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα και της πτώσης των ασφαλίστρων κινδύνου στη Μέση Ανατολή. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Παρασκευή ότι υπάρχει μια ευκαιρία να «διαπραγματευτούμε με το Ισραήλ και το Ιράν με τρόπο που να τερματίσει τη σύγκρουση για λίγο».

Η Κίνα μείωσε το πρωί της Δευτέρας τα επιτόκια δανεισμού αναφοράς όπως αναμενόταν, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης δέσμης μέτρων τόνωσης της οικονομίας.

Τα στοιχεία της Παρασκευής είχαν δείξει ότι η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε με τον βραδύτερο ρυθμό από τις αρχές του 2023 το τρίτο τρίμηνο, τροφοδοτώντας τις αυξανόμενες ανησυχίες για τη ζήτηση πετρελαίου.

Από την πλευρά της προσφοράς, την περασμένη εβδομάδα, οι αμερικανικές ενεργειακές εταιρείες μείωσαν τον αριθμό των εξέδρες άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου που λειτουργούν για τέταρτη φορά σε πέντε εβδομάδες, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes BKR.

Διαβάστε επίσης

Σούπερ μάρκετ: “Τσιμπάνε” η κατανάλωση και οι τιμές στα τρόφιμα

Ζάκυνθος: Το ΤΑΙΠΕΔ, η διάσωση του Ναυαγίου και η τύχη της παραλίας

Λειψυδρία: Έρχονται τα πρώτα έργα αντλησιοταμίευσης με αφαλάτωση στα νησιά

Google News icon
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!