Γ.Δ.
0,00%

Φετουλάχ Γκιουλέν: Πέθανε ο σφοδρός πολέμιος του Ερντογάν

Σε ηλικία 83 ετών πέθανε ο Φετουλάχ Γκιουλέν. Σφοδρός πολέμιος και επικριτής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε κατηγορηθεί από την Άγκυρα για την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016. Ο Γκιουλέν ζούσε αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ.

Οι τουρκικές εφημερίδες Hurriyet και Milliyet επικαλούνται ανακοίνωση του οικογενειακού περιβάλλοντος του Γκιουλέν.

Φετουλάχ Γκιουλέν και Ερντογάν, δύο φίλοι που έγιναν άσπονδοι εχθροί

Ο Μοχάμεντ Φετουλάχ Γκιουλέν ήταν Τούρκος ιερέας, πρώην ιμάμης, συγγραφέας και σημαίνουσα πολιτική μορφή. Ίδρυσε το κίνημα Γκιουλέν και είχε αναμειχθεί ενεργά στον κοινωνικό διάλογο για το μέλλον της Τουρκίας και του Ισλάμ στον σύγχρονο κόσμο.

Ο Γκιουλέν ήταν σύμμαχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέχρι το 2013, όταν κατηγορήθηκε για εμπλοκή σε σκάνδαλο διαφθοράς στην Τουρκία. Η τουρκική κυβέρνηση τον είχε χαρακτηρίσει τον «πλέον καταζητούμενο τρομοκράτη» και τον κατηγορούσε ότι ήταν επικεφαλής της λεγόμενης γκιουλενικής τρομοκρατικής οργάνωσης.

Είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του από τουρκικό δικαστήριο. Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, ο Γκιουλέν ζούσε αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, με την Τουρκία να έχει ζητήσει επανειλημμένα από την Ουάσιγκτον να προχωρήσει στην έκδοσή του.




Διαβάστε επίσης

Ζάκυνθος: Το ΤΑΙΠΕΔ, η διάσωση του Ναυαγίου και η τύχη της παραλίας

Αντιγριπικό εμβόλιο: Πότε πρέπει να το κάνουμε

Λειψυδρία: Έρχονται τα πρώτα έργα αντλησιοταμίευσης με αφαλάτωση στα νησιά

Google News icon
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!