THEPOWERGAME
Την έγκριση της εξαγοράς της Entersoft από τη SoftOne αποφάσισε ομόφωνα η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού στη συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουλίου 2024. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, στην ανακοίνωσή της, υπενθυμίζει ότι:
- Η Entersoft είναι ελληνική εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της πληροφορικής και, ειδικότερα, στην αγορά προϊόντων (εφαρμογών) και υπηρεσιών λογισμικού για επιχειρήσεις (enterprise application software-EAS).
- Η SoftOne είναι ελληνική εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της πληροφορικής και, ειδικότερα, στην αγορά προϊόντων (εφαρμογών) και υπηρεσιών λογισμικού για επιχειρήσεις (enterprise application software).
Και προσθέτει, επισημαίνοντας: «Οι γνωστοποιηθείσες συναλλαγές αφορούν α) στην απόκτηση κοινού ελέγχου από τις εταιρείες “Rucio Investment S.a.r.l.” και “Olympia Group Ltd” επί της Entersoft μέσω της εταιρείας “Unity Holding Company Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία” και μέσω υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης αγοράς μετοχών και (β) στη μεταβολή του ελέγχου της SoftOne από αρνητικό αποκλειστικό σε κοινό από τις εταιρείες “Rucio Investment S.a.r.l.”, “Rocinante Investments Sarl” και “Grey SquirrelServices Ltd””.
»Η Rucio Investment S.a.r.l είναι εταιρεία συμμετοχών, η οποία έχει συσταθεί σύμφωνα με το δίκαιο του Λουξεμβούργου, συμμετέχει έμμεσα κατά 50% στην Unity ενώ δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στον κλάδο του λογισμικού μέσω της άμεσης συμμετοχής της κατά ποσοστό 21,21% στη SoftOne. H Rocinante Investments Sarl είναι εταιρεία συμμετοχών η οποία έχει συσταθεί σύμφωνα με το δίκαιο του Λουξεμβούργου και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στον κλάδο του λογισμικού μέσω της άμεσης συμμετοχής της κατά ποσοστό 21,21% στη SoftOne.
Η Unity είναι ελληνική εταιρεία η οποία συστάθηκε στις 19.3.2024 και, πλην των μετοχών που κατέχει στην Entersoft, δεν έχει άλλη δραστηριότητα».
«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού εξέτασε τον αλληλένδετο χαρακτήρα των συναλλαγών, οι οποίες γνωστοποιήθηκαν ως χωριστές συναλλαγές, και τη φύση του αποκτώμενου ελέγχου και αξιολόγησε τις συναλλαγές ως μία ενιαία συγκέντρωση. Περαιτέρω η Επιτροπή Ανταγωνισμού προέβη σε έρευνα των ανταγωνιστικών συνθηκών στην αγορά EAS και σε υποαγορές αυτής, αξιολόγησε τις σχετικές αγορές στις οποίες δραστηριοποιούνται οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις (περιλαμβανομένης της αγοράς EAS και των υποαγορών λογισμικού συστήματος επιχειρησιακού σχεδιασμού-ERP, λογισμικού διαχείρισης πελατειακών σχέσεων-CRM και λογισμικού διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας-SCM) και έκρινε ότι οι συνθήκες ανταγωνισμού στις επηρεαζόμενες αγορές σε οριζόντιο επίπεδο δεν θα μεταβληθούν ως αποτέλεσμα της υπό κρίση συναλλαγής, ότι η εξετασθείσα συγκέντρωση δεν αναμένεται να επιφέρει αλλαγές στη δομή των σχετικών αγορών και κατά συνέπεια δεν θα επηρεάσει το επίπεδο ανταγωνισμού ή θα οδηγήσει σε περιορισμό του σε αυτές. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι η συγκέντρωση, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες, ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά» καταλήγει η ανακοίνωση.
Διαβάστε επίσης
Θερινές εκπτώσεις: Το ωράριο καταστημάτων την Κυριακή 14 Ιουλίου
Άνοιξε τον δρόμο για πυρηνική ενέργεια στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης
Στα σκαριά ρυθμιστικό πλαίσιο και μηχανισμός ενίσχυσης για την αγορά CO2