THEPOWERGAME
Χωρίς αξιόλογες μεταβολές κινήθηκε η τιμή του χρυσού καθώς οι traders αναμένουν τις επερχόμενες ενδείξεις για τον πληθωρισμό και τα επιτόκια των ΗΠΑ, ενώ οι «αυστηρές» προοπτικές για τα επιτόκια διατηρούν τους traders επιφυλακτικούς απέναντι στις αγορές μετάλλων.
Σε ό,τι αφορά τα βιομηχανικά μέταλλα, οι τιμές του χαλκού διαπραγματεύτηκαν επίσης με διακύμανση, καθώς η αισιοδοξία για τα κινεζικά μέτρα τόνωσης της οικονομίας «πάγωσε» κάπως με τους traders να περιμένουν περισσότερα οικονομικά στοιχεία από τον μεγαλύτερο εισαγωγέα χαλκού στον κόσμο.
Ο χρυσός spot διατηρήθηκε ουσιαστικά αμετάβλητος (-0,06%) στα 2.358 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα futures αυξήθηκαν 0,1% στα 2.358 δολάρια ανά ουγγιά.
Παρότι οι τιμές του χρυσού ήταν σταθερές, παρέμειναν περίπου 100 δολάρια κάτω από τα υψηλά ρεκόρ που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.
Ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης Nιλ Κασκάρι προειδοποίησε την Τρίτη ότι ορισμένοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν απέκλειαν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων για να καταστείλουν τον επίμονο πληθωρισμό- ένα σενάριο που προοιωνίζεται άσχημα για τις αγορές μετάλλων.
Τα υψηλά επιτόκια προαναγγέλλουν μεγαλύτερη πίεση στον χρυσό, δεδομένου ότι ανεβάζουν το κόστος ευκαιρίας της επένδυσης σε μη αποδοτικά περιουσιακά στοιχεία.
Ο λευκόχρυσος και το ασήμι υπεραποδίδουν έναντι του χρυσού τις τελευταίες εβδομάδες
Τα άλλα πολύτιμα μέταλλα παρουσίασαν μικτή εικόνα την Τετάρτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον λευκόχρυσο υποχώρησαν κατά 0,2% στα 1.069,00 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το ασήμι αυξήθηκαν κατά 0,5% στα 32,312 δολάρια ανά ουγγιά.
Διαβάστε επίσης:
Η Ελλάδα στο κλαμπ των χωρών με σούπερ κομπιούτερ
ΠΟΞ: Δεν υπάρχει υπερτουρισμός, αλλά πρόβλημα υποδομών
“Πονοκέφαλος” για τον εξορυκτικό κλάδο η έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού