Γ.Δ.
1482.43 +1,23%
ACAG
+0,51%
5.86
CENER
+0,94%
9.7
CNLCAP
-3,42%
7.05
DIMAND
-2,09%
8.89
NOVAL
+0,36%
2.77
OPTIMA
+1,17%
12.1
TITC
-0,16%
30.75
ΑΑΑΚ
0,00%
5.85
ΑΒΑΞ
+3,10%
1.464
ΑΒΕ
0,00%
0.457
ΑΔΜΗΕ
-0,88%
2.255
ΑΚΡΙΤ
0,00%
0.945
ΑΛΜΥ
+3,19%
3.07
ΑΛΦΑ
+2,65%
1.7225
ΑΝΔΡΟ
+0,30%
6.62
ΑΡΑΙΓ
+0,59%
11.89
ΑΣΚΟ
+0,36%
2.79
ΑΣΤΑΚ
-4,68%
6.92
ΑΤΕΚ
0,00%
0.418
ΑΤΡΑΣΤ
+0,47%
8.64
ΑΤΤ
-25,41%
9.1
ΑΤΤΙΚΑ
-1,17%
2.54
ΒΑΡΝΗ
0,00%
0.24
ΒΙΟ
+1,87%
5.98
ΒΙΟΚΑ
0,00%
2.37
ΒΙΟΣΚ
+4,92%
1.385
ΒΙΟΤ
0,00%
0.24
ΒΙΣ
0,00%
0.142
ΒΟΣΥΣ
0,00%
2.36
ΓΕΒΚΑ
-0,31%
1.63
ΓΕΚΤΕΡΝΑ
+0,44%
18.1
ΔΑΑ
+0,60%
7.998
ΔΑΙΟΣ
0,00%
3.06
ΔΕΗ
-0,35%
11.5
ΔΟΜΙΚ
+7,37%
3.64
ΔΟΥΡΟ
0,00%
0.25
ΔΡΟΜΕ
+0,31%
0.321
ΕΒΡΟΦ
+0,65%
1.55
ΕΕΕ
+1,65%
33.22
ΕΚΤΕΡ
+5,62%
4.32
ΕΛΒΕ
0,00%
5.5
ΕΛΙΝ
+4,65%
2.25
ΕΛΛ
+0,36%
13.95
ΕΛΛΑΚΤΩΡ
+0,48%
2.09
ΕΛΠΕ
+1,33%
7.62
ΕΛΣΤΡ
-1,75%
2.25
ΕΛΤΟΝ
-1,02%
1.752
ΕΛΧΑ
+2,05%
1.892
ΕΝΤΕΡ
0,00%
8
ΕΠΙΛΚ
0,00%
0.128
ΕΠΣΙΛ
0,00%
12
ΕΣΥΜΒ
+1,97%
1.295
ΕΤΕ
+1,37%
8.414
ΕΥΑΠΣ
0,00%
3.37
ΕΥΔΑΠ
-0,34%
5.78
ΕΥΡΩΒ
+2,33%
2.24
ΕΧΑΕ
+1,15%
4.82
ΙΑΤΡ
0,00%
1.74
ΙΚΤΙΝ
+1,95%
0.419
ΙΛΥΔΑ
+0,58%
1.73
ΙΝΚΑΤ
-0,10%
4.99
ΙΝΛΙΦ
+1,18%
5.14
ΙΝΛΟΤ
+0,80%
1.26
ΙΝΤΕΚ
+1,68%
6.07
ΙΝΤΕΡΚΟ
+2,48%
2.48
ΙΝΤΕΤ
0,00%
1.26
ΙΝΤΚΑ
0,00%
3.41
ΚΑΡΕΛ
-2,31%
338
ΚΕΚΡ
-5,35%
1.505
ΚΕΠΕΝ
0,00%
1.75
ΚΛΜ
-0,33%
1.505
ΚΟΡΔΕ
+2,05%
0.497
ΚΟΥΑΛ
-2,12%
1.198
ΚΟΥΕΣ
+3,50%
5.33
ΚΡΕΚΑ
0,00%
0.28
ΚΡΙ
-0,44%
11.35
ΚΤΗΛΑ
0,00%
1.7
ΚΥΡΙΟ
-1,71%
1.15
ΛΑΒΙ
-0,67%
0.894
ΛΑΜΔΑ
-0,27%
7.41
ΛΑΜΨΑ
+1,11%
36.6
ΛΑΝΑΚ
-2,06%
0.95
ΛΕΒΚ
0,00%
0.294
ΛΕΒΠ
0,00%
0.276
ΛΙΒΑΝ
0,00%
0.125
ΛΟΓΟΣ
0,00%
1.37
ΛΟΥΛΗ
-1,11%
2.67
ΜΑΘΙΟ
-0,23%
0.85
ΜΕΒΑ
0,00%
4
ΜΕΝΤΙ
+1,14%
2.67
ΜΕΡΚΟ
0,00%
45.2
ΜΙΓ
-1,06%
3.73
ΜΙΝ
-6,35%
0.59
ΜΛΣ
0,00%
0.57
ΜΟΗ
+2,52%
23.58
ΜΟΝΤΑ
+5,71%
3.7
ΜΟΤΟ
+3,50%
2.81
ΜΟΥΖΚ
0,00%
0.675
ΜΠΕΛΑ
-0,55%
25.2
ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ
0,00%
3.5
ΜΠΡΙΚ
+0,77%
1.97
ΜΠΤΚ
0,00%
0.58
ΜΥΤΙΛ
+1,50%
36.5
ΝΑΚΑΣ
0,00%
2.72
ΝΑΥΠ
+1,31%
0.93
ΞΥΛΚ
-0,72%
0.276
ΞΥΛΠ
+3,40%
0.426
ΟΛΘ
-0,47%
21.2
ΟΛΠ
+1,29%
27.55
ΟΛΥΜΠ
+2,38%
2.58
ΟΠΑΠ
+1,27%
16.01
ΟΡΙΛΙΝΑ
+0,11%
0.899
ΟΤΕ
+2,83%
14.55
ΟΤΟΕΛ
+0,86%
11.7
ΠΑΙΡ
0,00%
1.1
ΠΑΠ
-0,42%
2.37
ΠΕΙΡ
+2,28%
3.989
ΠΕΤΡΟ
0,00%
8.86
ΠΛΑΘ
+4,30%
4.245
ΠΛΑΚΡ
+1,35%
15
ΠΡΔ
0,00%
0.25
ΠΡΕΜΙΑ
+0,69%
1.168
ΠΡΟΝΤΕΑ
0,00%
7.15
ΠΡΟΦ
-0,38%
5.18
ΡΕΒΟΙΛ
+2,37%
1.945
ΣΑΡ
+0,90%
11.18
ΣΑΡΑΝ
0,00%
1.07
ΣΑΤΟΚ
0,00%
0.028
ΣΕΝΤΡ
+0,58%
0.345
ΣΙΔΜΑ
+0,90%
1.675
ΣΠΕΙΣ
0,00%
6.9
ΣΠΙ
-0,60%
0.666
ΣΠΥΡ
0,00%
0.145
ΤΕΝΕΡΓ
-0,21%
19.22
ΤΖΚΑ
0,00%
1.5
ΤΡΑΣΤΟΡ
0,00%
1.14
ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ
+0,25%
1.622
ΥΑΛΚΟ
0,00%
0.162
ΦΙΕΡ
0,00%
0.359
ΦΛΕΞΟ
0,00%
7.95
ΦΡΙΓΟ
-3,67%
0.21
ΦΡΛΚ
+3,16%
4.075
ΧΑΙΔΕ
0,00%
0.665

Γιατί το τοστ και το σάντουιτς στα μαγαζιά είναι πιο νόστιμα από τα σπιτικά

Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί πώς είναι δυνατόν ένα απλό τοστ ή ένα σάντουιτς να έχει τρεις φορές καλύτερη γεύση στα μαγαζιά, σε σχέση με αυτά που φτιάχνουμε στο σπίτι μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι μιλάμε για ένα σνακ που προϋποθέτει απλά τυρί, αλλαντικά ή κάποιο λαχανικό ή σάλτσα και φυσικά το ψήσιμο. Το Tasting Table απευθύνθηκε στον Harris Mayer, ιδιοκτήτη και σεφ του Creamline στη Νέα Υόρκη και executive chef στο The Tasting Room at Catskill Provisions Distillery, για να ρωτήσει ποιο είναι το μυστικό της κουζίνας του για το καλύτερο ψητό τυρί, που είναι βασικός παράγοντας της επιτυχίας του τοστ ή του σάντουιτς.

Ο Mayer εστίασε σε μια πτυχή στην οποία πολλοί από εμάς δεν δίνουμε σημασία: τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνεται το ψητό τοστ ή το σάντουιτς. «Βλέπω πολλούς να συναρμολογούν το σάντουιτς πριν μπει στο τηγάνι», είπε ο Mayer, εξηγώντας ότι τα μαγαζιά μαγειρεύουν πρώτα κάθε φέτα ψωμιού μόνη της. Σημειώνει ότι «το τελευταίο πράγμα που κάνουν είναι να βάλουν τα δύο κομμάτια του σάντουιτς μαζί» και ότι ο λόγος που αυτό λειτουργεί είναι επειδή αυτή η μέθοδος «δίνει τον μέγιστο χρόνο για να ροδίσει το ψωμί και να λιώσει το τυρί».

Πρόσθεσε επίσης ότι το ψωμί που χρησιμοποιείται κάνει μεγάλη διαφορά. Αν φτιάχνετε το τοστ ή το σάντουιτς από κοινό, μαλακό ψωμί, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε, καθώς, όπως λέει ο Mayer, «προσωπικά αποφεύγω να χρησιμοποιώ οποιοδήποτε ψωμί που είναι πολύ μαλακό». Αντίθετα, το πιο τραγανό ψωμί είναι το καλύτερο για ψητό τυρί, γιατί, όπως εξηγεί ο Mayer, με μαλακό ψωμί, «δεν θα έχετε τραγανό αποτέλεσμα και είναι δύσκολο να απλώσετε βούτυρο ή μαγιονέζα στο ψωμί πριν το ψήσετε».

Πώς θα συνθέσετε λοιπόν το τοστ ή το σάντουιτς; Θα χρειαστεί να ψήσετε και τις δύο φέτες ψωμιού ταυτόχρονα, με την πλευρά του βουτύρου προς τα κάτω, είτε στο τηγάνι, είτε στην τοστιέρα. Το τυρί θα πρέπει να βρίσκεται σε κάθε φέτα ψωμιού προς το μέρος σας καθώς ροδίζετε το ψωμί. Η μαγεία συμβαίνει μόλις το ψωμί πάρει ένα ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα, όπως εξηγεί ο Mayer: «Όταν οι δύο φέτες ενωθούν, οι τραγανές εξωτερικές πλευρές περιβάλλουν το μαλακό εσωτερικό του ψωμιού και το λιωμένο τυρί».

Πρόκειται για μια απλή αλλαγή από τον τρόπο που πιθανώς έχετε φτιάξει ψητό τοστ ή σάντουιτς στο παρελθόν, αλλά είναι μια αλλαγή που απογειώνει τη γεύση.

Google News icon
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!