Γ.Δ.
1397.63 0,00%
ACAG
-1,12%
5.31
BOCHGR
0,00%
4.38
CENER
+0,97%
8.32
CNLCAP
0,00%
7.25
DIMAND
-1,20%
8.2
NOVAL
+1,10%
2.3
OPTIMA
-0,16%
12.74
TITC
+0,94%
37.45
ΑΑΑΚ
-9,82%
4.04
ΑΒΑΞ
0,00%
1.378
ΑΒΕ
+0,88%
0.458
ΑΔΜΗΕ
-0,64%
2.335
ΑΚΡΙΤ
-0,73%
0.68
ΑΛΜΥ
-1,64%
3.6
ΑΛΦΑ
-1,44%
1.54
ΑΝΔΡΟ
-1,25%
6.34
ΑΡΑΙΓ
+1,01%
9.54
ΑΣΚΟ
-1,18%
2.51
ΑΣΤΑΚ
+1,16%
6.98
ΑΤΕΚ
-9,86%
0.384
ΑΤΡΑΣΤ
-0,68%
8.7
ΑΤΤ
+4,75%
0.618
ΑΤΤΙΚΑ
+0,93%
2.16
ΒΙΟ
-0,19%
5.16
ΒΙΟΚΑ
-0,29%
1.735
ΒΙΟΣΚ
0,00%
1.375
ΒΙΟΤ
0,00%
0.294
ΒΙΣ
0,00%
0.144
ΒΟΣΥΣ
0,00%
2.04
ΓΕΒΚΑ
0,00%
1.3
ΓΕΚΤΕΡΝΑ
+1,93%
17.92
ΔΑΑ
+0,58%
8.026
ΔΑΙΟΣ
-2,73%
3.56
ΔΕΗ
-0,09%
11.74
ΔΟΜΙΚ
-1,64%
2.705
ΔΟΥΡΟ
0,00%
0.25
ΔΡΟΜΕ
-1,69%
0.291
ΕΒΡΟΦ
+1,45%
1.4
ΕΕΕ
+1,03%
33.44
ΕΚΤΕΡ
+0,42%
1.43
ΕΛΒΕ
0,00%
4.66
ΕΛΙΝ
-0,76%
1.955
ΕΛΛ
-1,50%
13.15
ΕΛΛΑΚΤΩΡ
+0,74%
1.632
ΕΛΠΕ
-1,25%
6.715
ΕΛΣΤΡ
+0,99%
2.04
ΕΛΤΟΝ
+2,80%
1.838
ΕΛΧΑ
+1,56%
1.828
ΕΠΙΛΚ
0,00%
0.132
ΕΣΥΜΒ
-0,89%
1.12
ΕΤΕ
-1,68%
6.918
ΕΥΑΠΣ
+0,64%
3.15
ΕΥΔΑΠ
-0,87%
5.7
ΕΥΡΩΒ
-0,83%
2.023
ΕΧΑΕ
0,00%
4.31
ΙΑΤΡ
+0,33%
1.53
ΙΚΤΙΝ
-0,65%
0.3055
ΙΛΥΔΑ
-1,72%
1.715
ΙΝΚΑΤ
+0,85%
4.73
ΙΝΛΙΦ
-1,17%
4.24
ΙΝΛΟΤ
-0,34%
0.877
ΙΝΤΕΚ
+0,18%
5.65
ΙΝΤΕΡΚΟ
0,00%
2.46
ΙΝΤΕΤ
-4,24%
0.972
ΙΝΤΚΑ
+0,57%
2.635
ΚΑΡΕΛ
+0,60%
338
ΚΕΚΡ
+2,56%
1.2
ΚΕΠΕΝ
0,00%
2.22
ΚΛΜ
-1,69%
1.455
ΚΟΡΔΕ
+5,82%
0.418
ΚΟΥΑΛ
+1,58%
1.026
ΚΟΥΕΣ
0,00%
5.56
ΚΡΙ
-1,74%
14.1
ΚΤΗΛΑ
0,00%
1.7
ΚΥΡΙΟ
-1,95%
0.904
ΛΑΒΙ
-0,55%
0.722
ΛΑΜΔΑ
-1,51%
7.17
ΛΑΜΨΑ
0,00%
37.4
ΛΑΝΑΚ
0,00%
0.85
ΛΕΒΚ
-3,91%
0.246
ΛΕΒΠ
0,00%
0.34
ΛΟΓΟΣ
0,00%
1.25
ΛΟΥΛΗ
-0,73%
2.72
ΜΑΘΙΟ
-8,92%
0.592
ΜΕΒΑ
0,00%
3.62
ΜΕΝΤΙ
+3,48%
2.08
ΜΕΡΚΟ
0,00%
41
ΜΙΓ
-0,83%
3
ΜΙΝ
0,00%
0.51
ΜΛΣ
0,00%
0.57
ΜΟΗ
-0,67%
19.19
ΜΟΝΤΑ
-4,21%
3.64
ΜΟΤΟ
+2,43%
2.525
ΜΟΥΖΚ
0,00%
0.65
ΜΠΕΛΑ
+0,66%
24.36
ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ
0,00%
3.69
ΜΠΡΙΚ
-0,96%
2.07
ΜΠΤΚ
-8,06%
0.57
ΜΥΤΙΛ
+0,25%
31.48
ΝΑΚΑΣ
+1,37%
2.96
ΝΑΥΠ
0,00%
0.83
ΞΥΛΚ
-0,79%
0.252
ΞΥΛΠ
0,00%
0.398
ΟΛΘ
+0,96%
21
ΟΛΠ
-0,67%
29.8
ΟΛΥΜΠ
-1,30%
2.27
ΟΠΑΠ
+2,16%
15.63
ΟΡΙΛΙΝΑ
0,00%
0.791
ΟΤΕ
+1,07%
15.17
ΟΤΟΕΛ
-1,17%
10.12
ΠΑΙΡ
+1,64%
0.99
ΠΑΠ
-0,43%
2.32
ΠΕΙΡ
-1,46%
3.577
ΠΕΡΦ
0,00%
5.28
ΠΕΤΡΟ
+0,77%
7.84
ΠΛΑΘ
+0,25%
3.975
ΠΛΑΚΡ
0,00%
13.9
ΠΡΔ
-4,00%
0.24
ΠΡΕΜΙΑ
+0,34%
1.176
ΠΡΟΝΤΕΑ
-0,81%
6.15
ΠΡΟΦ
-1,57%
5.02
ΡΕΒΟΙΛ
+1,27%
1.6
ΣΑΡ
-1,85%
10.62
ΣΑΡΑΝ
0,00%
1.07
ΣΑΤΟΚ
0,00%
0.028
ΣΕΝΤΡ
-1,21%
0.327
ΣΙΔΜΑ
-1,63%
1.505
ΣΠΕΙΣ
-0,36%
5.58
ΣΠΙ
+1,19%
0.51
ΣΠΥΡ
0,00%
0.127
ΤΕΝΕΡΓ
-0,10%
19.79
ΤΖΚΑ
-3,55%
1.36
ΤΡΑΣΤΟΡ
0,00%
1.06
ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ
-0,12%
1.618
ΥΑΛΚΟ
0,00%
0.162
ΦΙΕΡ
0,00%
0.359
ΦΛΕΞΟ
0,00%
8
ΦΡΙΓΟ
-3,64%
0.212
ΦΡΛΚ
-0,56%
3.55
ΧΑΙΔΕ
-8,20%
0.56

Ένα foodie Σαββατοκύριακο στη Μαδρίτη

Αν ποτέ αποφασίσετε να επισκεφθείτε τη Μαδρίτη, τότε θα πρέπει απαραιτήτως να κατευθυνθείτε προς τα διάσημα bodegas -κοινώς wine bars-, τα μικροσκοπικά tapas bars και τα mercados -τις αγορές τροφίμων.

Θα βρεις υπέροχα φρεσκοτηγανισμένα χρυσαφί και τραγανά churros, πιάτα με μανιτάρια και chorizos, κύκλους μελιτζάνας, ένα συνονθύλευμα από πατάτες πνιγμένες σε πικάντικη σάλτσα, χειροποίητα πατατάκια, τραγανά και αλμυρά, φέτες από το διάσημο jamón, παχιές ελιές Nocera και το βότανο μόρτσιλα…

Όπως αναφέρει στο γαστρονομικό του οδοιπορικό ο βρετανικός Guardian, οι Μαδριλένοι φημίζονται για το ότι τρώνε αργά, κυρίως επειδή το κυρίως γεύμα τους είναι το τελευταίο από τα πέντε γεύματα, ξεκινώντας με ένα ελαφρύ πρωινό. Συνήθως περιλαμβάνει καφέ με σνακ «στα όρθια», συνεχίζουν με ένα μικρό δεκατιανό, το γνωστό «almuerzo», ένα πλήρες μεσημεριανό γεύμα μεταξύ 14.00-16.00, το απόγευμα με καφέ με κέικ και ολοκληρώνουν με το βραδινό δείπνο.

Μόλις ο επισκέπτης μπει σε αυτούς τους ρυθμούς, που εδώ που τα λέμε δεν διαφέρουν από τους ελληνικούς, η Μαδρίτη αρχίζει πραγματικά να βγάζει νόημα: μια πόλη με παράδοση αιώνων στη ζαχαροπλαστική, tapas, street food markets σε κάθε γειτονιά και ατμοσφαιρικά bodegas.

Οι δημοσιογράφοι του Guardian ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακό τους από τη σοκολατερία Los Artesanos 1902, ή για να ακριβολογούμε churreria, όπου θα βρεις βελούδινες ζεστές σοκολάτες και παραδοσιακά churros. Η ιστορία και η παράδοση αποτελούν μεγάλο μέρος της γαστρονομικής κουλτούρας της Μαδρίτης, με πολλά εστιατόρια που διευθύνονται από την ίδια οικογένεια για γενιές. Έτσι κι εδώ, πλέον τα churros δημιουργούνται από τους εγγονούς του αρχικού ιδιοκτήτη.

Εστιατόρια που προτείνονται για παραδοσιακά πιάτα, όπως μανιτάρια γεμιστά με chorizo ​​ή σκορδάτες γαρίδες, είναι το Mesón del Champiñón και το La Casa del Abuelo, το οποίο ανήκει στην ίδια οικογένεια από το 1906. Όσο για τα νυχτοπερπατήματα, αυτά μετατρέπονται σε ευχάριστες περιηγήσεις από μπαρ σε μπαρ, που όμως το καθένα έχει να προσφέρει για γαστρονομική εμπειρία. Ένα από αυτά είναι Devour Madrid, που «τυλίγει» 2.000 χρόνια ισπανικής ιστορίας γύρω από τέσσερις στάσεις tapas, τα οποία συνοδεύονται από tinto de verano, την απλοποιημένη εκδοχή της διάσημης σανγκρία, η οποία συμπληρώνεται από μια ήπια λεμονάδα. «Ασυνήθιστο, αλλά αδιανόητα γευστικό», σχολιάζει ο βρετανικός Guardian.

Google News icon
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!