THEPOWERGAME
Υπολογισμοί με πανδημία έως το 2022
-Συγγνώμη κιόλας, αλλά τι ακριβώς εννοούν οι σύντροφοι στην Κουμουνδούρου όταν λένε ότι η αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης ευνοεί όσους έχουν υψηλά εισοδήματα; Δηλαδή ο εργαζόμενος των 900 ευρώ είναι υψηλόμισθος; Και άντε να δεχθούμε ότι όσο ανεβαίνει ο μισθός τόσο αυξάνεται το όφελος, τι εννοούν ακριβώς όταν λένε ότι οι μισθωτοί δεν θα έχουν όφελος λόγω της ραγδαίας μείωσης των εισοδημάτων τους;
-Πιστεύουν δηλαδή ότι την Πρωτοχρονιά του 2022 οι χιλιάδες εργαζόμενοι που μπήκαν τους προηγούμενους μήνες σε αναστολή και όντως είχαν μείωση εισοδήματος- όχι όλοι- θα παραμένουν σε αναστολή; Ξέρουν κάτι για νέα πανδημία οι σύντροφοι και δεν το μοιράζονται μαζί μας;
Η οικονομία είναι κυρίως ψυχολογία
-Όποιος έχει περπατήσει λίγο στην αγορά, γνωρίζει ότι η οικονομία είναι ψυχολογία. Όταν, λοιπόν, γνωρίζεις ότι την επόμενη χρονιά δεν θα πληρώσεις τα μαλλιοκέφαλα σου για τα κέρδη που θα “χτίσεις” φέτος, ενεργείς διαφορετικά, ανοίγεσαι. Όταν γνωρίζεις ότι το μη μισθολογικό κόστος θα παραμείνει μειωμένο, δεν κάνεις ελαφρά τη καρδία υπολογισμούς μήπως και κόψεις καμιά θέση εργασίας. Όλα τα υπόλοιπα, περί ευνοϊκής μεταχείρισης “λίγων” είναι απλώς μιζέρια. Ας ρωτήσουν και κανέναν άνθρωπο της αγοράς…
Η παραφωνία με το Τέλος Επιτηδεύματος
-Στο μόνο που θα συμφωνήσουμε είναι η παραφωνία με το Τέλος Επιτηδεύματος. Δεν είναι δυνατόν να υποχρεώνεσαι σε αναστολή λειτουργίας για μήνες και να σου ζητά η Εφορία το “χαράτσι” που θεσμοθετήθηκε με τις ευλογίες της πάλαι ποτέ τρόικας, επειδή οι ελεγκτικές υπηρεσίες αδυνατούσαν τότε να πιάσουν τους φοροφυγάδες. Επειδή, όμως, μαθαίνουμε ότι στο υπουργείο Οικονομικών ακούνε, επιφυλασσόμαστε μέχρι την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, γιατί ενδεχομένως να έχουμε ευχάριστες εκπλήξεις…
Δέκα ημέρες προετοιμασίες για το άνοιγμα της εστίασης
-Έχουμε και λέμε. Οι μικρές επιχειρήσεις εστίασης- κυρίως καφέ- που λειτουργούν με delivery και take away, είναι σαφώς σε πλεονεκτική θέση και σε μεγαλύτερη ετοιμότητα, άρα θεωρητικά μπορούν να ανοίξουν ακόμα και αύριο. Αντιθέτως, η μεγάλη μάζα των εστιατορίων, που έχει υποστεί και τις μεγαλύτερες απώλειες τζίρου από τον περασμένο Μάρτιο ως σήμερα, χρειάζεται τουλάχιστον ένα δεκαήμερο για να ανεβάσει ρολά.
-Και δεν είναι μόνο ότι πρέπει να έρθουν σε συνεννόηση με τους προμηθευτές τους για τον ανεφοδιασμό με νωπά και λοιπές πρώτες ύλες, είναι και οι προετοιμασίες για τους εξωτερικούς χώρους, αλλά και ο υπολογισμός για το προσωπικό που θα απασχοληθεί από τις 3 Μαΐου και μετά. Συνεπώς, όσοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να ξεκινήσει εδώ και τώρα η εστίαση, μάλλον δεν έχουν ιδέα πώς λειτουργεί μια επιχείρηση…