THEPOWERGAME
Το απογευματινό τσάι είναι από τις συνήθειες που η Βρετανία μετέδωσε σε όλο τον κόσμο και χαιρόμαστε να απολαμβάνουμε με κάθε ευκαιρία. Το διάσημο afternoon tea, σύμφωνα με την παράδοση, καθιερώθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα από την Άννα Μαρία Ράσελ, σύζυγο του 7ου δούκα του Μπέντφορντ. Όταν στα μέσα της δεκαετίας του 1840 η δούκισσα βρέθηκε καλεσμένη στο κάστρο Μπίβερ στο Λέστερσαϊρ ξεκίνησε να ζητεί μικρά σνακς μαζί με το τσάι της. Από μικρά γλυκάκια, κέικ και σάντουιτς μέχρι πιο εκλεπτυσμένες αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, η συνήθεια για «τσιμπολόγημα» μαζί με το τσάι ενθουσίασε και τις υπόλοιπες κυρίες του κάστρου και την υιοθέτησαν.
Κάπως έτσι, σήμερα υπάρχουν στη Μεγάλη Βρετανία χιλιάδες καταστήματα που σερβίρουν απογευματινό τσάι με κάθε επισημότητα. Εκεί γύρω τις 16:00 σε coffee table (low tea) ή σε τραπεζαρία (high tea) στρώνονται τραπέζια με πολυτελέστατα σερβίτσια και φυσικά το τριώροφο δισκάκι με τα σνακς. Υπάρχουν ακόμα και μαγαζιά με θεματικά afternoon teas, που μπορεί να μιμηθούν από τις συνήθειες της βασιλικής οικογένειας μέχρι και ήρωες ταινιών.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Απογευματινό τσάι στο κέντρο της Νέας Υόρκης
Πολλά υπερπολυτελή ξενοδοχεία ανά τον κόσμο υιοθέτησαν με τη σειρά τους ττη βρετανική συνήθεια. Πρόσφατα το Aman New York, φημισμένο για τις πολυτελείς σουίτες και την άψογη φιλοξενία, παρουσίασε το νέο του γαστρονομικό εγχείρημα, που δεν είναι άλλο από το απογευματινό τσάι. Το «καταφύγιο» της 5ης Λεωφόρου προσφέρει μια ανάπαυλα από τη βουή της πόλης με απογευματινό τσάι και special λιχουδιές, που ξεπερνούν τις προσδοκίες.
Το Lounge Bar του ξενοδοχείου, που βρίσκεται ανάμεσα στα αγαπημένα εστιατόρια Arva και Nama στον 14ο όροφο, φιλοξενεί πλέον την εμπειρία του απογευματινού τσαγιού κατά… παραγγελία. Αυτό το μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι συνδυάζει τις τολμηρές, πλούσιες ιταλικές γεύσεις του Arva με τις παραδοσιακές ιαπωνικές γεύσεις του Nama, δημιουργώντας μια «συνάντηση» όπου η Ανατολή συναντά τη Δύση. Μια επιμελημένη επιλογή σαμπάνιας, προσεκτικά επιλεγμένη από τον διευθυντή κρασιών του μπαρ, ενισχύει την προσφορά, για να συμπληρώσει τη λεπτή ποικιλία γεύσεων.
Ανάμεσα στα πιάτα που σερβίρονται είναι πατάτα με χαβιάρι Oscietra και Crème Fraîche, αστακός, καπνιστός σολομός Temarizushi αλλά και Cannoli με Ricotta από πρόβειο γάλα και φιστίκι Σικελίας και τάρτα λεμονιού.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.