THEPOWERGAME
Ο γερμανικός βιομηχανικός γίγαντας Siemens και ο αμερικανικός κολοσσός Microsoft ανακοίνωσαν την Τρίτη ένα κοινό έργο για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για την αύξηση της παραγωγικότητας και της συνεργασίας ανθρώπου-μηχανής.
Ο Siemens Industrial Copilot χρησιμοποιεί τη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη για να επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν, να βελτιστοποιούν και να διορθώνουν τον κώδικα αυτοματισμού ως εργαλείο εξοικονόμησης χρόνου για τις εταιρείες, ανακοίνωσε η Siemens. «Αυτό θα μειώσει μια εργασία που προηγουμένως διαρκούσε εβδομάδες σε λεπτά», ανέφερε η εταιρεία.
Το πρόγραμμα Siemens Industrial Copilot θα δει τις δύο εταιρείες να συνεργάζονται για να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη για τις βιομηχανίες παραγωγής, μεταφορών και υγειονομικής περίθαλψης.
Ο γερμανικός προμηθευτής αυτοκινήτων Schaeffler AG είναι μεταξύ των εταιρειών που έχουν υιοθετήσει το Siemens Industrial Copilot, δήλωσε η Siemens.
Δεν γνωστοποιήθηκαν χρηματικά ποσά που σχετίζονται με τη συνεργασία, η οποία θα προμηθεύει και την ίδια τη Siemens.
Το έργο θα δημιουργήσει AI copilots που θα βοηθούν το προσωπικό των εταιρειών-πελατών καθώς σχεδιάζουν νέα προϊόντα και οργανώνουν την παραγωγή και τη συντήρηση.
Εξετάζει τις πληροφορίες που συλλέγει η Siemens και βοηθά τους πελάτες να δημιουργούν, να βελτιώνουν και να διορθώνουν γρήγορα πολύπλοκους κώδικες αυτοματισμού και να μειώνουν τους χρόνους προσομοίωσης στα εργοστάσια και άλλες εγκαταστάσεις τους.
Η Schaeffler έχει χρησιμοποιήσει τη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει τους μηχανικούς της να προγραμματίσουν συστήματα βιομηχανικού αυτοματισμού, όπως τα ρομπότ. Σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το Siemens Industrial Copilot για να μειώσει τους χρόνους διακοπής της παραγωγής στα εργοστάσιά της.
Εργασίες που προηγουμένως χρειάζονταν εβδομάδες για να ολοκληρωθούν, θα μπορούσαν τώρα να ολοκληρωθούν μέσα σε λίγα λεπτά, δήλωσε η Siemens.
«Αυτό έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες σχεδιάζουν, αναπτύσσουν, κατασκευάζουν και λειτουργούν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Roland Busch.
«Η ευρύτερη διάθεση της συνεργασίας ανθρώπου-μηχανής επιτρέπει στους μηχανικούς να επιταχύνουν την ανάπτυξη κώδικα, να αυξήσουν την καινοτομία και να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού».