THEPOWERGAME
Η μητρική της Google, Alphabet, πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή στην Ινδία και θα συνεργαστεί με διεθνείς και ντόπιους κατασκευαστές, προκειμένου να παράξει τα Pixel smartphones της στη χώρα, ξεκινώντας από το μοντέλο Pixel 8.
Οι συσκευές αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2024 σύμφωνα με τα όσα είπε ο Ρικ Οστερλοχ, αντιπρόεδρος στον τομέα συσκευών και υπηρεσιών σε εκδήλωση της Google.
«Η Ινδία είναι μία από τις αγορές που είναι σε προτεραιότητα για τα μοντέλα Pixel και είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε τις καλύτερες παροχές μας σε harware και software σε ανθρώπους από άκρη σε άκρη της χώρας», πρόσθεσε ο ίδιος. Η Ινδία άλλωστε στοχεύει να γίνει παραγωγική υπερδύναμη, εν μέσω και της μεγαλύτερης ώθησης για την πρωτοβουλία «Make in India» του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.
Η Apple, η οποία χαρακτηρίζει την Ινδία ως τον επόμενο μεγάλο οδηγό της ανάπτυξης, αναμένεται να έχει μερίδιο αγοράς ύψους 7% στις πωλήσεις smartphone στη χώρα από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο, από το 5% το πρώτο εξάμηνο του 2023, σύμφωνα με στοιχεία της Counterpoint.
Mάλιστα και η αμερικανική εταιρεία ημιαγωγών Micron Technology ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά της να δημιουργήσει το πρώτο της εργοστάσιο ημιαγωγών στην Ινδία.
H Micron δεσμεύεται να επενδύσει $603 εκατ. και στην Κίνα
Πέρα από τα σχέδιά της για την Ινδία, υπενθυμίζεται, ότι η Micron δήλωσε μέσα στο καλοκαίρι ότι δεσμεύεται στην Κίνα ότι θα επενδύσει 4,3 δισεκατομμύρια γουάν (603 εκατομμύρια δολάρια) τα επόμενα χρόνια στις εγκαταστάσεις συσκευασίας τσιπ της στην κινεζική πόλη Xian.
Η εταιρεία έχει μπει στο στόχαστρο της κινεζικής ρυθμιστικής αρχής του κυβερνοχώρου, η οποία τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι η εταιρεία, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τσιπ των Ηνωμένων Πολιτειών, απέτυχε σε έλεγχο ασφάλειας δικτύου και ότι η ρυθμιστική αρχή θα εμποδίσει τους φορείς εκμετάλλευσης βασικών υποδομών να αγοράζουν από την εταιρεία.
«Αυτό το επενδυτικό σχέδιο καταδεικνύει την ακλόνητη δέσμευση της Micron στην επιχείρηση και την ομάδα της στην Κίνα», ανέφερε ο CEO Σαντζάι Μεχρότρα.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η επένδυση θα περιλαμβάνει την αγορά εξοπλισμού συσκευασίας από μια θυγατρική εταιρεία της Powertech Technology της Ταϊβάν με έδρα τη Xian, την οποίο η Micron χρησιμοποιεί στο εργοστάσιο από το 2016.