THEPOWERGAME
Το κύμα ακρίβειας καλά κρατεί με την τιμή του ψωμιού να ανεβαίνει διαρκώς.Ειδικότερα για το ψωμί, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο κλάδος προσπαθεί να συγκρατεί σε λογικό επίπεδο τις τιμές ωστόσο το μέλλον είναι αβέβαιο για το πού θα φτάσει η τιμή της φραντζόλας. «Το βλέπω δύσκολο να φθάσει στα 2 ευρώ η τιμή της φρατζόλας, αλλά μην το θεωρούμε και αδύνατον, διότι σε ανηφόρα βρίσκονται και οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και των καυσίμων», είπε ο κ. Βαζάκας, ιδιοκτήτης φούρνου που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό.
Η τιμή στο αλεύρι αυξήθηκε από 7% έως 10%, δίνοντας ώθηση προς τα πάνω σε όλα τα αρτοσκευάσματα. «Το σακί το αλεύρι το παίρναμε πριν ενάμισι χρόνο από 10 έως 11 ευρώ, ενώ σήμερα να το παίρνουμε 20 με 22 ευρώ» ανέφερε ο αρτοποιός κάνοντας λόγο για διπλάσιο κόστος.
Από την πλευρά τους, οι αρτοποιοί προσπαθούν να «απορροφήσουν» το υψηλό λειτουργικό κόστος που έχει παραμείνει στα επίπεδα του Φεβρουαρίου του 2022. «Αν δεν είχαμε απορροφήσει το κόστος θα είχε φτάσει να πουλιέται πανάκριβο το ψωμί» είπε ο κ. Βαζάκας.