THEPOWERGAME
Ένα μεγάλο στρωμένο τραπέζι για να υποδεχθεί κάθε ταξιδιώτη και φίλο του νησιού ήταν ολόκληρη η Λέσβος για μια εβδομάδα από τις 16 έως και τις 23 Ιουλίου 2023 στο πλαίσιο του 5ου φεστιβάλ γαστρονομίας Lesvos Food Fest, μιας διοργάνωσης για την προβολή και προώθηση της γαστρονομίας και του πολιτισμού της Λέσβου.
Για μια ακόμα χρονιά η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) ήταν αρωγός της σημαντικής αυτής προσπάθειας, ενώ το παρόν στις εκδηλώσεις έδωσε και φέτος ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς ο οποίος δήλωσε ότι η Ελληνική κουζίνα, αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα και ένα ιδιαίτερο, μοναδικό κομμάτι της παγκόσμιας γαστρονομίας αλλά και η πολιτισμική έκφραση που οι ταξιδιώτες μπορούν να βιώσουν μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες. Τόνισε επίσης την ανάγκη στήριξης αυτών των προσπαθειών αλλά και των παραγωγικών δραστηριοτήτων και των τοπικών που προϊόντων που μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό αποδίδοντας σημαντικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες και τους μικρούς παραγωγούς.
Το 5ο Lesvos Food Fest διοργανώθηκε από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ήταν υπό την αιγίδα και ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της ΓΣΕΒΕΕ, του Επιμελητήριου Λέσβου, της ΠΟΕΣΕ, του Συνδέσμου Ποτοποιών Αποσταγματοποιών Λέσβου.
Το φετινό φεστιβάλ ήταν ένα γαστρονομικό οδοιπορικό σε δέκα περιοχές του νησιού (Αγιάσο, Πέτρα, Γέρα, Αγία Παρασκευή, Μυτιλήνη, Στύψη, Πολιχνίτο, Σίγρι, Πλωμάρι και Μόλυβο), με έθιμα, συνταγές, αναπαραστάσεις, μουσικές, νέες τεχνικές και τάσεις, παιχνίδια, ξεναγήσεις, μαγειρέματα, εργαστήρια, δοκιμασίες και τοπικά προϊόντα με στόχο την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας του νησιού.