THEPOWERGAME
Εστιατόριο που αξίζει την προσοχή και τα χρήματα σου; Δύσκολη η επιλογή ανάμεσα στις δεκάδες που υπάρχουν στην πόλη αλλά το στοίχημα μπορεί να κερδηθεί.
Το φαγητό έξω είναι από μόνο του ένα μεγάλο ρίσκο και πολλές φορές είναι δύσκολο να εντοπίσεις τα μικρά διαμάντια που κρύβει η γαστρονομία της Αθήνας.
Εκτός από το όνομα ενός σεφ ή ενός ιδιοκτήτη, λίγα στοιχεία μπορούν με βεβαιότητα να σε οδηγήσουν σε μια αξέχαστη βραδιά. Ωστόσο υπάρχουν κανόνες που πρέπει να γνωρίζεις.
Σύμφωνα με τον Jay Rayner, κριτικό εστιατορίων στην Guardian και συγγραφέα, το μενού είναι το πρώτο που χρειάζεται… έρευνα.
Είτε πρόκειται για τη μελέτη ενός μενού έξω από το εστιατόριο, είτε μέσω διαδικτύου, η διαδικασία παραμένει η ίδια.
- Όλα ξεκινούν από την γραμματοσειρά. Μην επιλέξετε ποτέ εστιατόριο που έχει το μενού του γραμμένο με comic sans. Αν δεν έχουν γούστο στην τυπογραφία είναι αδύνατον να έχουν στην μαγειρική. Προτιμήστε ένα ευανάγνωστο μενού με απλή γραμματοσειρά.
- Κατάλληλες ξέρεις. Αν το μενού ενός καταστήματος νιώθει την ανάγκη να σας πείσει ότι το φαγητό είναι ποιοτικό και το καλαμαράκι φρέσκο καλύτερα να περάσετε στην επόμενη επιλογή.
- Το μέγεθος που ανησυχεί. Ένα μεγάλο μενού είναι πάντα στοιχείο που μας προβληματίζει. Δεκάδες πιάτα σε κάθε είδος και ορεκτικά που γεμίζουν σελίδες; Η ιστορία μυρίζει… κατάψυξη! Απομακρυνθείτε. Εκτός αν πρόκειται για κινέζικο ή ινδικό εστιατόριο που έχουν τους δικούς τους κανόνες.
- Πάνω από όλα η τιμή. Επιλέξτε ένα ορεκτικό, μια σαλάτα και ένα κυρίως πιάτο. Προσθέστε και ένα μπουκάλι κρασί και δείτε από το σύνολο αν η τσέπη σας είναι κάτι που μπορεί να… αντέξει.
- Μην διαβάζετε κριτικές όταν αυτές δεν ξεπερνούν τις 200. Μπορεί να υπάρχει σοφία στο πλήθος αλλά πρέπει να μάθετε να την αναγνωρίζεται. Με κριτικές πάνω από 200 για ένα εστιατόριο είναι δύσκολο μια κακοήθεια να παίξει σημαντικό ρόλο στο συνολικό αποτέλεσμα.