THEPOWERGAME
Γενναία ψήφο εμπιστοσύνης στο εγχώριο νεοφυές οικοσύστημα δίνει ο αμερικανικός κολοσσός Carlyle Group, επενδύοντας περισσότερα από 55 εκατ. δολάρια στην ελληνική start up Hack the Box. Μέσω της χρηματοδότησης, η πολυεθνική private equity με έδρα την Ουάσιγκτον αποκτά υψηλό μειοψηφικό ποσοστό στην ελληνική εταιρεία, που δραστηριοποιείται στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το deal, που θα ανακοινωθεί αυτήν την εβδομάδα, αποτιμά την ελληνική εταιρεία σε επίπεδα κοντά στα 200 εκατ. ευρώ, με όρους επιχειρησιακής αξίας (enterprise value). Οι Αμερικανοί θα συμμετάσχουν μέσω του νέου fund, ύψους 3,2 δισ. ευρώ, που επενδύει σε ευρωπαϊκές εταιρείες.
Το 2017 ο Χάρης Πυλαρινός, ο James Hooker και ο Άρης Ζηκόπουλος, οι συνιδρυτές της Hack The Box, αποφάσισαν να μάθουν τον πλανήτη να παίζει την κυβερνοασφάλεια… στα δάχτυλα. Πέντε χρόνια μετά, όλα δείχνουν ότι το έχει καταφέρει και με το παραπάνω, με την ηχηρή στήριξη του Carlyle Group να επιβεβαιώνει τις προοπτικές της start up.
Με τον αέρα των 55 εκατ. δολ., η Hack The Box, η οποία έχει την έδρα της στο Κεντ της Αγγλίας, αλλά το κύριο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξής της στην Αθήνα, και της οποίας η αποτίμηση φτάνει πλέον τα 100 εκατ. δολάρια, θα χρηματοδοτήσει την επέκτασή της στην αγορά των ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, θα ενισχύσει το δυναμικό της, που σήμερα ανέρχεται σε 180 εργαζόμενους παγκοσμίως, στα 300 άτομα εντός της προσεχούς διετίας, εκ των οποίων το ήμισυ θα απασχολείται στην Ελλάδα.
Σήμερα, εταιρείες, οργανισμοί, πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων ονόματα όπως αυτά των Toyota, Siemens, EA Sports, The New York University και UCL, αλλά και μεμονωμένοι χρήστες εκπαιδεύονται στην κυβερνοασφάλεια… παίζοντας κυριολεκτικά χάρη στη Hack The Box: πραγματοποιώντας εικονικές επιθέσεις, με ασφαλή και διαδραστικό τρόπο, σε εκατοντάδες εργαστήρια προσομοίωσης.
Ψήφος εμπιστοσύνης
Η Hack The Box, με διευθύνοντα σύμβουλο τον Χάρη Πυλαρινό, γενικό διευθυντή τεχνολογίας τον James Hooker και chief customer officer τον τον Άρη Ζηκόπουλο, έχει συγκεντρώσει, συνολικά, περί τα 15 εκατ. δολ. από διεθνή VCs, συμπεριλαμβανομένης της Osage University Partners, της πρώτης και μεγαλύτερης Edtech VC στην Ευρώπη, του Brighteye Ventures και της ελληνικής Marathon Venture Capital.
Τον Απρίλιο του 2021 η Hack The Box ανακοίνωσε χρηματοδότηση 11 εκατ. δολ., της οποίας ηγήθηκε η Paladin Capital Group, με συμμετοχή των Osage University Partners, Brighteye Ventures και του υφιστάμενου επενδυτή Marathon Venture Capital.
Παίζοντας… κυβερνοασφάλεια
Αρχική ιδέα της Hack the Box είναι ότι οι δεξιότητες στον κυβερνοχώρο πρέπει να αναπτυχθούν μέσω πρακτικής άσκησης και όχι με την ανάγνωση βιβλίων και την απόκτηση πιστοποιητικών. Αυτό έκαναν οι τρεις συνιδρυτές, καθώς πρακτικά το λογισμικό της βοηθά τους χρήστες να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους γύρω από την κυβερνοασφάλεια, εκτελώντας δραστηριότητες οι οποίες προσομοιάζουν με πραγματικές συνθήκες κυβερνοεπιθέσεων. Όλα αυτά με τη καθοδήγηση μιας ολοένα αυξανόμενης κοινότητας.
Τα τελευταία πέντε χρόνια η Hack The Box έχει δημιουργήσει μια κοινότητα με περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια μέλη και έχει εκπαιδεύσει πάνω από 1.400 εταιρείες, ακαδημαϊκά ιδρύματα και κυβερνητικούς φορείς.