THEPOWERGAME
«Καταλύτης για την περαιτέρω ανάπτυξη του αμυντικού σκέλους του Ναυπηγείου η συμμετοχή των Βρετανών στο πρόγραμμα αναβάθμισης και κατασκευής νέων ΤΠΚ του Πολεμικού Ναυτικού».
Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη του Βρετανού υφυπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Λίο Ντότσερτι στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Ελευσίνας ενώ προστίθεται ότι ο υφυπουργός, κατά τη διάρκεια της περιήγησής του στους χώρους του Ναυπηγείου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των προγραμμάτων του Ελληνικού Ναυτικού, και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει συνέχεια τους στο άμεσο μέλλον.
Ο υφυπουργός συνοδευόταν από τον πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα Μάθιου Λότζ, τον στρατιωτικό ακόλουθο Captain of Royal Navy, ‘Αλεξ Μπους, τον εμπορικό ακόλουθο Σωτήρη Λεοντάρη και τον εμπορικό διευθυντή της BAE Systems Ελλάδος Αθανάσιο Στάμου.
Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε από τον πρόεδρο και διεθύνοντα Σύμβουλο της ONEX Shipyards & Technologies Group Πάνο Ξενοκωστα, τους επικεφαλής των Αμυντικών Πρωτοβουλιών του ομίλου ΟΝΕΧ, τους επικεφαλής της ONEX Elefsis Shipyards και στελέχη της ONEX Elefsis Naval & Maritime, σχετικά με τις δραστηριότητες του ομίλου, το επιχειρηματικό πλάνο που σχετίζεται με την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων και τις παραγωγικές δυνατότητες αυτών.
Κατόπιν ο κ. Ντότσερτι μετέβη στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων όπου ξεναγήθηκε στους βιομηχανικούς χώρους και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τεχνικό προσωπικό και στελέχη του ομίλου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σημαντικό μέρος της ξενάγησης αφιερώθηκε στην μακρόχρονη και δυναμική παρουσία των Ναυπηγείων Ελευσίνας σε αμυντικά προγράμματα, με τον κ. Ντότσερτι να επιθεωρεί εν εξελίξει προγράμματα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ). Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια τα Ναυπηγεία Ελευσίνας έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα ναυπήγησης νέων ΤΠΚ για το ΠΝ.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με το πλάνο του ομίλου ONEX, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα είναι σύντομα σε θέση να αναλάβουν σημαντικά έργα, τόσο στο εμπορικό όσο και στο αμυντικό σκέλος, έχοντας σαν εφαλτήριο την Βρετανική τεχνογνωσία που αποκτήθηκε αναβαθμίζοντας τις παραγωγικές δυνατότητες των Ναυπηγείων προς όφελος τόσο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού όσο και των στόλων άλλων συμμαχικών Χωρών.