THEPOWERGAME
«Είναι εξοργιστικό να μιλάει για τη φορολογία, ο άνθρωπος που, ως πρωθυπουργός, έπνιξε στους φόρους τη μεσαία τάξη και την παραγωγική Ελλάδα και βύθισε την χώρα στο σκοτάδι της αδιαφάνειας και της διεθνούς ανυποληψίας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο συνέδριο της Ναυτεμπορικής.
Επισήμανε ότι χρειάστηκαν αρκετοί μήνες για να παραδεχτεί ο κ. Τσίπρας ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, προσθέτοντας ότι σε κάποιον ύστερο χρόνο θα ήταν καλό να αναγνωρίσει και το ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα από τα τρία μεγαλύτερα στην Ευρώπη προγράμματα στήριξης της κοινωνίας και των επιχειρήσεων, ώστε οι επιπτώσεις των διεθνών κρίσεων να αγγίζουν λιγότερο τους πολίτες. «Επίσης, στο μέλλον ίσως κάποια στιγμή παραδεχτεί την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του δημοσίου τομέα, στον οποίο συντελείται μια χωρίς προηγούμενο αναβάθμιση» είπε.
Καταλήγοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού σημείωσε ότι παρά τις δηλώσεις του, ο κ. Τσίπρας, όλοι γνωρίζουν ότι δεν βιάζεται, τόνισε «όπως έχει πει ο πρωθυπουργός θα γίνουν στον ορισμένο χρόνο τους γιατί αυτό επιβάλλει η θεσμικότητά μας και το πατριωτικό μας χρέος, σε μια δύσκολη διεθνή συγκυρία».
Τσίπρας: Άδικη αναδιανομή εισοδήματος
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της «Ναυτεμπορικής» επέκρινε την προσπάθεια «ωραιοποίησης» από στελέχη της κυβέρνησης της οικονομικής «πραγματικότητας» που βιώνει ο μέσος πολίτης.
Ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο, μάλιστα, για «γιγαντιαία και άδικη αναδιανομή του εισοδήματος και του πλούτου», από τους «πολλούς» στους «ισχυρούς», «μέσα από την υψηλή έμμεση φορολογία και την αισχροκέρδεια στους λογαριασμούς του ρεύματος».
«Η Ελλάδα είναι σήμερα μια χώρα άδικη για τους πολλούς, αλλά και χωρίς βιώσιμη μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή στρατηγική», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστηρίζοντας πως η χώρα είναι «πολύ πιο ευάλωτη σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς στις εξωγενείς διαταραχές προστίθενται τα αποτελέσματα των κυβερνητικών επιλογών που μεγεθύνουν αντί να αμβλύνουν τις χρόνιες παθογένειες της οικονομίας».