Γ.Δ.
1401.58 +0,28%
ACAG
-0,37%
5.35
BOCHGR
-0,46%
4.36
CENER
+1,94%
8.4
CNLCAP
0,00%
7.25
DIMAND
-1,20%
8.2
NOVAL
+1,54%
2.31
OPTIMA
-0,31%
12.72
TITC
+1,48%
37.65
ΑΑΑΚ
0,00%
4.48
ΑΒΑΞ
+1,31%
1.396
ΑΒΕ
+1,32%
0.46
ΑΔΜΗΕ
-0,21%
2.345
ΑΚΡΙΤ
0,00%
0.685
ΑΛΜΥ
0,00%
3.66
ΑΛΦΑ
-2,05%
1.5305
ΑΝΔΡΟ
-0,62%
6.38
ΑΡΑΙΓ
+1,43%
9.58
ΑΣΚΟ
-0,39%
2.53
ΑΣΤΑΚ
-0,29%
6.88
ΑΤΕΚ
0,00%
0.426
ΑΤΡΑΣΤ
-0,23%
8.74
ΑΤΤ
+4,07%
0.614
ΑΤΤΙΚΑ
+1,40%
2.17
ΒΙΟ
+0,39%
5.19
ΒΙΟΚΑ
+0,86%
1.755
ΒΙΟΣΚ
-0,73%
1.365
ΒΙΟΤ
0,00%
0.294
ΒΙΣ
0,00%
0.144
ΒΟΣΥΣ
0,00%
2.04
ΓΕΒΚΑ
+1,15%
1.315
ΓΕΚΤΕΡΝΑ
+1,82%
17.9
ΔΑΑ
+0,13%
7.99
ΔΑΙΟΣ
-1,64%
3.6
ΔΕΗ
-0,85%
11.65
ΔΟΜΙΚ
-1,82%
2.7
ΔΟΥΡΟ
0,00%
0.25
ΔΡΟΜΕ
-2,03%
0.29
ΕΒΡΟΦ
+2,17%
1.41
ΕΕΕ
+1,93%
33.74
ΕΚΤΕΡ
+1,54%
1.446
ΕΛΒΕ
0,00%
4.66
ΕΛΙΝ
+0,51%
1.98
ΕΛΛ
-1,87%
13.1
ΕΛΛΑΚΤΩΡ
+0,74%
1.632
ΕΛΠΕ
-1,84%
6.675
ΕΛΣΤΡ
+1,49%
2.05
ΕΛΤΟΝ
+2,80%
1.838
ΕΛΧΑ
0,00%
1.8
ΕΠΙΛΚ
0,00%
0.132
ΕΣΥΜΒ
0,00%
1.13
ΕΤΕ
-1,59%
6.924
ΕΥΑΠΣ
+0,32%
3.14
ΕΥΔΑΠ
0,00%
5.75
ΕΥΡΩΒ
-0,20%
2.036
ΕΧΑΕ
-0,23%
4.3
ΙΑΤΡ
+0,98%
1.54
ΙΚΤΙΝ
-0,65%
0.3055
ΙΛΥΔΑ
-0,29%
1.74
ΙΝΚΑΤ
+1,28%
4.75
ΙΝΛΙΦ
-0,23%
4.28
ΙΝΛΟΤ
+1,14%
0.89
ΙΝΤΕΚ
+0,53%
5.67
ΙΝΤΕΡΚΟ
0,00%
2.46
ΙΝΤΕΤ
-4,04%
0.974
ΙΝΤΚΑ
+1,15%
2.65
ΚΑΡΕΛ
0,00%
336
ΚΕΚΡ
0,00%
1.17
ΚΕΠΕΝ
0,00%
2.22
ΚΛΜ
-2,03%
1.45
ΚΟΡΔΕ
+3,80%
0.41
ΚΟΥΑΛ
+0,99%
1.02
ΚΟΥΕΣ
-0,72%
5.52
ΚΡΙ
-0,35%
14.3
ΚΤΗΛΑ
0,00%
1.7
ΚΥΡΙΟ
+0,22%
0.924
ΛΑΒΙ
-0,96%
0.719
ΛΑΜΔΑ
-0,14%
7.27
ΛΑΜΨΑ
0,00%
37.4
ΛΑΝΑΚ
-3,53%
0.82
ΛΕΒΚ
0,00%
0.256
ΛΕΒΠ
0,00%
0.34
ΛΟΓΟΣ
0,00%
1.25
ΛΟΥΛΗ
-0,37%
2.73
ΜΑΘΙΟ
-8,62%
0.594
ΜΕΒΑ
0,00%
3.62
ΜΕΝΤΙ
+0,50%
2.02
ΜΕΡΚΟ
0,00%
41
ΜΙΓ
-1,82%
2.97
ΜΙΝ
0,00%
0.51
ΜΛΣ
0,00%
0.57
ΜΟΗ
-0,62%
19.2
ΜΟΝΤΑ
-1,32%
3.75
ΜΟΤΟ
-0,61%
2.45
ΜΟΥΖΚ
0,00%
0.65
ΜΠΕΛΑ
+1,90%
24.66
ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ
+0,27%
3.7
ΜΠΡΙΚ
-0,48%
2.08
ΜΠΤΚ
0,00%
0.62
ΜΥΤΙΛ
+0,96%
31.7
ΝΑΚΑΣ
0,00%
2.92
ΝΑΥΠ
0,00%
0.83
ΞΥΛΚ
+0,79%
0.256
ΞΥΛΠ
0,00%
0.398
ΟΛΘ
+0,48%
20.9
ΟΛΠ
-0,50%
29.85
ΟΛΥΜΠ
-2,17%
2.25
ΟΠΑΠ
+3,27%
15.8
ΟΡΙΛΙΝΑ
-0,13%
0.79
ΟΤΕ
+1,33%
15.21
ΟΤΟΕΛ
-1,37%
10.1
ΠΑΙΡ
-2,26%
0.952
ΠΑΠ
+2,15%
2.38
ΠΕΙΡ
-1,13%
3.589
ΠΕΡΦ
+1,89%
5.38
ΠΕΤΡΟ
+1,03%
7.86
ΠΛΑΘ
-0,13%
3.96
ΠΛΑΚΡ
0,00%
13.9
ΠΡΔ
0,00%
0.25
ΠΡΕΜΙΑ
+0,17%
1.174
ΠΡΟΝΤΕΑ
0,00%
6.2
ΠΡΟΦ
+0,59%
5.13
ΡΕΒΟΙΛ
+0,95%
1.595
ΣΑΡ
-0,92%
10.72
ΣΑΡΑΝ
0,00%
1.07
ΣΑΤΟΚ
0,00%
0.028
ΣΕΝΤΡ
-1,21%
0.327
ΣΙΔΜΑ
-0,33%
1.525
ΣΠΕΙΣ
+0,71%
5.64
ΣΠΙ
+2,78%
0.518
ΣΠΥΡ
0,00%
0.127
ΤΕΝΕΡΓ
-0,05%
19.8
ΤΖΚΑ
+0,71%
1.42
ΤΡΑΣΤΟΡ
0,00%
1.06
ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ
0,00%
1.62
ΥΑΛΚΟ
0,00%
0.162
ΦΙΕΡ
0,00%
0.359
ΦΛΕΞΟ
0,00%
8
ΦΡΙΓΟ
-3,64%
0.212
ΦΡΛΚ
-0,56%
3.55
ΧΑΙΔΕ
-8,20%
0.56

ΕΛΟΠΥ: Στηρίζει τη γαστρονομία και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) στήριξε για 2η φορά έναν από τους πιο σημαντικούς θεσμούς της γαστρονομίας, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022, τα οποία διοργανώθηκαν από το Αθηνόραμα, την Τρίτη 7 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, στη Θεσσαλονίκη.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΟΠΥ, το θέμα της φετινής τελετής απονομής των βραβείων ήταν «Planet Fish: Θάλασσες χωρίς αποτύπωμα» και στόχο είχε να αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα της υπεραλίευσης, καθώς ήδη το 33% των ψαριών παγκοσμίως υπεραλιεύεται και ένα επιπλέον 58% βρίσκεται στα πρόθυρα της υπεραλίευσης. Η ΕΛΟΠΥ, που έχει σαν κύριο μέλημα την προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας μέσω της βιώσιμης υδατοκαλλιέργειας, δεν θα μπορούσε παρά να στηρίξει αυτή την προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης καταξιωμένων chefs που θέλουν πάντα να επιλέγουν τις καλύτερες πρώτες ύλες.

Το μενού της βραδιάς δημιούργησε ο πολυβραβευμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου, με την πολύτιμη συμβολή του executive chef του ξενοδοχείου Makedonia Palace, Σωτήρη Ευαγγέλου. Το μενού βασίστηκε σε προϊόντα βιώσιμης αλιείας με οικολογική ευαισθησία και εκλεπτυσμένες θαλασσινές γεύσεις. Δύο από τα πιάτα του μενού δημιουργήθηκαν με λαβράκι και κρανιό από τις εταιρείες-μέλη της ΕΛΟΠΥ: Σούπα από μικρά πετρόψαρα, μελάνι σουπιάς, λαβράκι, μαύρο σκόρδο και Κρανιός με μους ξινού τραχανά και αφρό αβγολέμονου.

Πιάτο στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022
Πιάτο στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022 © ΕΛΟΠΥ

Την ΕΛΟΠΥ εκπροσώπησαν στην τελετή απονομής ο Πρόεδρος του ΔΣ, Απόστολος Τουραλιάς, και η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Ισμήνη Μπογδάνου. Κατά τον χαιρετισμό της η Ισμήνη Μπογδάνου δήλωσε: «Το θέμα της αποψινής βραδιάς, η βιώσιμη αλιεία χωρίς οικολογικό αποτύπωμα, είναι κι ένας από τους βασικούς στόχους του κλάδου μας: να σεβόμαστε και να προστατεύουμε τις θάλασσές μας, το σπίτι όπου μεγαλώνουν τα ψάρια μας. Η υδατοκαλλιέργεια είναι η πλέον βιώσιμη λύση στο μεγάλο πρόβλημα της υπεραλίευσης, με το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα. Σήμερα, εδώ, γιορτάζουμε τη γεύση και τιμούμε τα εστιατόρια που κάνουν τη διαφορά στο γαστρονομικό χάρτη της χώρας μας, επιλέγοντας τα ποιοτικά προϊόντα που παράγει η ελληνική γη και η ελληνική θάλασσα.»

Η παρουσία της ΕΛΟΠΥ σε έναν θεσμό που αντιπροσωπεύει και επιβραβεύει τους επαγγελματίες σεφ, οι οποίοι λαμβάνουν την τελική απόφαση για τις πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιήσουν στην κουζίνα τους, είναι πολύ σημαντική και έχει στόχο την περαιτέρω ενημέρωση τους για τα οφέλη του ψαριού ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, την ενίσχυση της εμπιστοσύνης τους προς τον κλάδο και τη συνειδητή επιλογή των προϊόντων του.

Google News icon
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!