THEPOWERGAME
Μεγάλες ευκαιρίες στην ελληνική αγορά, τόσο από την ψηφιοποίηση του Δημόσιου τομέα όσο και από τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ιδιωτικών επιχειρήσεων, βλέπει η Hewlett Packard Enterprise (HPE). Με καταλύτη τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η εταιρεία βλέπει ακόμη πιο έντονη ψηφιακή επιτάχυνση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα το επόμενο διάστημα.
Η HPE σκοπεύει να διεκδικήσει σημαντικό μερίδιο από τα έργα ψηφιοποίησης του Κράτους και των επιχειρήσεων, γεγονός που εκτιμά ότι θα αποτυπωθεί και στα μεγέθη της την επόμενη τριετία. Όπως τόνισε χθες ο κ. Μιχάλης Κασιμιώτης, γενικός διευθυντής της Hewlett Packard Enterprise για Ελλάδα και Κύπρο, σε συνάντηση με δημοσιογράφους, η εταιρεία προσβλέπει σε τριψήφιο τζίρο από την ελληνική αγορά την επόμενη τριετία.
Σύμφωνα με τον κ. Κασιμιώτη, ήδη το 2021 ο τζίρος της εταιρείας έφθασε τα 65 εκατ.ευρώ και στόχος είναι να αυξηθεί σε τριψήφιο νούμερο έως το 2024. Ως ναυαρχίδα της HPE στην επίτευξη αυτού του στόχου θα λειτουργήσει το καινοτόμο εργαλείο GreenLake, η μοναδική -όπως είπε- Edge to Cloud πλατφόρμα αυτή τη στιγμή στην αγορά.
Τα έσοδα της Hewlett Packard Enterprise από την ελληνική αγορά σε αυτό το κομμάτι είναι ακόμη περιορισμένα, καθώς αντιστοιχούσαν το 2021 σε 3 εκατ.ευρώ. Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Κασιμώτης, η υβριδική πλατφόρμα cloud GreenLake «τρέχει» στην ελληνική αγορά με 5πλασιο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με τις υπόλοιπες λύσεις και υπηρεσίες της εταιρείας.
Νέος ενάρετος ψηφιακός κύκλος
«Δεν έχουμε εξάρτηση από το Δημόσιο. Η εστίασή μας είναι στον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο, το ελληνικό Δημόσιο μπαίνει σε έναν νέο ενάρετο κύκλο ψηφιοποίησης, τον οποίο παρακολουθούμε με ενδιαφέρον. Το μοντέλο cloud as a service και utility θα μπορούσε να βοηθήσει τη χώρα στην προσπάθειά της προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό» τόνισε χθες ο γενικός διευθυντής της εταιρείας.
Όπως υπογραμμίζοντας ότι το «cloud ήρθε για να μείνει» -και- στην Ελλάδα, σχολίασε ότι τα μοντέλα as a service μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα για το Δημόσιο, το οποίο -όπως πρόσθεσε- δεν έχει το ανθρώπινο δυναμικό, για να παραλάβει τα έργα Πληροφορικής. Πρόσθεσε δε ότι με το μοντέλο cloud as a service «θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν πολλά έργα Πληροφορικής στην εγχώρια αγορά, τα οποία σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να χαθούν».
Όπως εξήγησαν χθες τα στελέχη της HPE, η πλατφόρμα Greenlake διαθέτει το ευρύτερο χαρτοφυλάκιο υβριδικών cloud υπηρεσιών και προσφέρει δυνατότητες που αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη. Με αυτό τον τρόπο, επιχειρήσεις και οργανισμοί μπορούν να απελευθερώσουν πολύτιμα δεδομένα, τα οποία μέχρι σήμερα βρίσκονταν εγκλωβισμένα σε απαρχαιωμένα συστήματα και να τα αξιοποιήσουν στο έπακρο.
Το HPE Greenlake είναι μια καινοτόμα πλατφόρμα cloud, η οποία επιτρέπει στους πελάτες να διαχειρίζονται και να εξάγουν αξιοποιήσιμες πληροφορίες (insights) από τα δεδομένα τους από το άκρο μέχρι το Data Center και το Cloud». Σήμερα, το HPE GreenLake είναι διαθέσιμο σε περισσότερους από 100.000 συνεργάτες, οι οποίοι μπορούν να αξιοποιήσουν την πλατφόρμα για να προσφέρουν την εμπειρία cloud στους πελάτες τους.