THEPOWERGAME
Υψηλά βάζει τον πήχη για το 2022, τόσο σε επίπεδο οικονομικών μεγεθών όσο και οργανικής ανάπτυξης, αλλά και αναφορικά με την υλοποίηση επενδυτικών κινήσεων στο πεδίο των εξαγορών, η εταιρεία Πληροφορικής Epsilon Net. Η εισηγμένη εταιρεία αναμένει για το 2022 έσοδα της τάξης των 75 εκατ. ευρώ, ήτοι 25 εκατ. ευρώ επιπλέον των εσόδων που πέτυχε το 2021, όταν είχε υπερδιπλασιάσει τον τζίρο της σε σχέση με το 2020.
Η διοίκηση της εταιρείας, δια στόματος του διευθύνοντος συμβούλου, κ. Γιάννη Μίχου, εξήγησε χθες κατά την παρουσίαση σε επενδυτές, ότι το κύμα ψηφιοποίησης των εγχώριων επιχειρήσεων δημιουργεί για την ίδια τεράστια περιθώρια οργανικής ανάπτυξης. Μιλώντας στους αναλυτές, ο κ. Μίχος εκτίμησε ότι αυτό το κύμα, που ξεκίνησε με το ξέσπασμα της πανδημίας, όχι μόνο δεν πρόκειται να υποχωρήσει αλλά αντίθετα θα ενταθεί τα επόμενα χρόνια.
«To παιχνίδι τώρα αρχίζει» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της εισηγμένης. Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι αυξημένες ψηφιακές ανάγκες των επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με παρεμβάσεις όπως το MyDATA της ΑΑΔΕ και τα ηλεκτρονικά τιμολόγια, αλλά και οι χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων, δημιουργούν ισχυρές προοπτικές για την αγορά του επιχειρησιακού λογισμικού, όπου δραστηριοποιείται η Epsilon Net.
Ήδη, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μίχος, η πορεία της εταιρείας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις για την εξέλιξη των μεγεθών της στο σύνολο της χρήσης.
Απαρχαιωμένο λογισμικό
Από τα στοιχεία που παρουσίασε χθες η εταιρεία, προκύπτει ότι σήμερα περισσότερες από 1 στις 3 μεσαίες ή μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις (35%) διαθέτουν απαρχαιωμένο επιχειρησιακό λογισμικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες η Epsilon Net στους αναλυτές, αντίστοιχη είναι η εικόνα στις μικρές προς μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ στις πολύ μικρές εταιρείες και τους ελεύθερους επαγγελματίες το 20% αξιοποιεί παλαιό λογισμικό και το 45% δεν χρησιμοποιεί καμία λύση μηχανογράφησης.
Η διοίκηση της εισηγμένης εκτίμησε ότι ο όμιλος μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό του εγχώριου ιδιωτικού τομέα, αξιοποιώντας -μεταξύ άλλων- το μερίδιο αγοράς 75% που διαθέτει στην αγορά των λογιστικών γραφείων, τα οποία υποστηρίζουν περισσότερες από 750.000 πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
Ο κ. Μίχος σχολίασε ότι -παραδοσιακά- η αύξηση των εσόδων της εταιρείας θα προέλθει από ένα μίγμα οργανικής ανάπτυξης και εξαγορών που είτε θα προσθέτουν μια νέα υπηρεσία ή πρόσβαση σε κάποιες καθετοποιημένες αγορές. «Μετά από τις επενδύσεις που υλοποιήσαμε το 2020 και το 2021, θα συνεχίσουμε με συμπληρωματικές εξαγορές. Όλες οι επενδύσεις μας είναι κομμάτια ενός παζλ που έχει ως στόχο να μπορούμε να προσφέρουμε λύσεις all in one» τόνισε ο ίδιος.