THEPOWERGAME
Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ και αναφέρθηκε στα νέα μέτρα για τον κορονοϊό τονίζοντας πως κάθε μέτρο περιορισμού είναι σκληρό και φέρνει λουκέτα.
Επισήμανε ακόμα πως πρέπει να εξεταστεί το κόστος που έχει ο έλεγχος των rapid test σε καταστήματα, ενώ τάχθηκε υπέρ των ελέγχων.
Για τα νέα μέτρα
Με αφορμή τα νέα μέτρα ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τόνισε: «Και εμείς θέλουμε να στρατευτούμε, να βρούμε τον τρόπο να φτάσει το ποσοστό μας τουλάχιστον στο 80% γιατί κάθε μέτρο περιορισμού είναι όχι μόνο σκληρό για την οικονομία αλλά πολλές φορές μπορεί να φέρει ακόμα και λουκέτα. Άρα εμείς θέλουμε να βρούμε τρόπους και βγήκαμε πρώτοι και είπαμε ότι πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε κάποιους ιδιαίτερους κλάδους όπως είναι στην υγεία μπορώ να σας πω και στους εργαζόμενους στην εστίαση αρκεί αυτό να περάσει με νομοθέτημα και όχι θα είναι στα χέρια του κάθε επαγγελματία.
Δηλαδή στο βιβλιάριο υγείας όπως προβλέπεται κάθε εργαζόμενος που δουλεύει στους χώρους εστίασης να έχει κάνει κάποια συγκεκριμένα πράγματα μπορεί να προστεθεί να υπάρχει και το εμβόλιο. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν το κάνει ο καταστηματάρχης δεν πληρώνει αποζημίωση αν κάποιος αρνείται να το κάνει για παράδειγμα.
«lockdown μη εμβολιασμένων»
Συνεχίζοντας ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τόνισε: «Πάμε σε ένα lockdown μη εμβολιασμένων και γενικά συμφωνούμε ότι πρέπει να γίνει για να υποχρεωθεί ένας κόσμος να εμβολιαστεί, πρακτικά αυτό που πρέπει να εξετάσουμε είναι το κόστος.
Είτε μιλάμε για ένα μεγάλο mall είτε μιλάμε για ένα μικρό μαγαζί αυτό σημαίνει κόστος. Είμαστε υπέρ αλλά δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι έχει ένα κόστος και δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Πρέπει να παραδειγματιστούμε από διάφορες χώρες και να πάμε σε μια ενημέρωση η οποία να είναι τοπική όχι αυτό που γίνεται σήμερα. Ποια περιοχή έχει πρόβλημα; Αυτή. Να πάει η πολιτεία, τα επιμελητήρια, φορείς, η εκκλησία να πείσουμε τον κόσμο για την ανάγκη του εμβολίου».
»Εμείς είμαστε υπέρ, πάντα λέμε ότι τα μέτρα πρέπει να τηρούνται, να υπάρχουν αυστηρές ποινές αρκεί και η πολιτεία να καταλαβαίνει το κόστος που έχουνε και να βρίσκει τρόπους να το στηρίζει. Δεν είμαστε υπέρ να μην υπάρχουν έλεγχοι. Η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει τις επιχειρήσεις αυτές για το κόστος που παίρνουν στις πλάτες τους από όλη αυτή τη διαδικασία. Η οικονομική ενίσχυση γίνεται με δύο τρόπους, γίνεται άμεσα γίνεται και έμμεσα. Η μείωση κάποιων φόρων, κάποιων εισφορών θα βοηθήσει την επιχείρηση να πάρει αυτό το κόστος.
Ας αντιγράψουμε τις μεθόδους των δυτικοευρωπαϊκών χωρών και να κάνουμε παρεμφερή πράγματα και στη χώρα μας δηλαδή η υποχρεωτικότητα το χώρο υγείας για παράδειγμα έχει γίνει παντού, και στην εστίαση πρέπει να γίνει, στο βιβλιάριο υγείας να είναι υποχρεωτικό.
Για τη χρήση μάσκας
Σχετικά με τη χρήση της μάσκας ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, υπογράμμισε: «Εγώ είμαι απολύτως σύμφωνος ότι όσο δεν φτάνουμε στο ποσοστό του 80% η μάσκα να γίνει υποχρεωτική παντού, σε όλους τους χώρους.
Κυβέρνηση, κόμματα, φορείς, η εκκλησία θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε με μια πανστρατιά παντού, σε όλη τη χώρα, και να πείσουμε αυτό το κομμάτι τουλάχιστον που δεν είναι αρνητές αλλά είναι φοβισμένοι ότι πρέπει να προχωρήσουν. Μέτρα πολύ αυστηρά εύκολα δεν πιάνουν σε μια χώρα σαν την Ελλάδα πρέπει να βρούμε και άλλους τρόπους να πείσουμε τον πληθυσμό να εμβολιαστεί».
»Είναι σωστό ότι ό, τι μέτρα πάρεις θα έχουν απόδοση μετά από δυο μήνες. Εμείς τρομάζουμε περισσότερο τώρα που αρχίζουν οι εκπτώσεις, που έρχονται Χριστούγεννα, οι γιορτές όσο το θέμα αυτό δεν περιορίζεται γιατί καταλαβαίνουμε ότι αν το πράγμα ξεχειλώσει και φτάσουμε τις 10.000 τότε τα μέτρα θα είναι ακόμα πιο περιοριστικά που σημαίνει λιγότερος τζίρος».