Γ.Δ.
1482.43 +1,23%
ACAG
+0,51%
5.86
CENER
+0,94%
9.7
CNLCAP
-3,42%
7.05
DIMAND
-2,09%
8.89
NOVAL
+0,36%
2.77
OPTIMA
+1,17%
12.1
TITC
-0,16%
30.75
ΑΑΑΚ
0,00%
5.85
ΑΒΑΞ
+3,10%
1.464
ΑΒΕ
0,00%
0.457
ΑΔΜΗΕ
-0,88%
2.255
ΑΚΡΙΤ
0,00%
0.945
ΑΛΜΥ
+3,19%
3.07
ΑΛΦΑ
+2,65%
1.7225
ΑΝΔΡΟ
+0,30%
6.62
ΑΡΑΙΓ
+0,59%
11.89
ΑΣΚΟ
+0,36%
2.79
ΑΣΤΑΚ
-4,68%
6.92
ΑΤΕΚ
0,00%
0.418
ΑΤΡΑΣΤ
+0,47%
8.64
ΑΤΤ
-25,41%
9.1
ΑΤΤΙΚΑ
-1,17%
2.54
ΒΑΡΝΗ
0,00%
0.24
ΒΙΟ
+1,87%
5.98
ΒΙΟΚΑ
0,00%
2.37
ΒΙΟΣΚ
+4,92%
1.385
ΒΙΟΤ
0,00%
0.24
ΒΙΣ
0,00%
0.142
ΒΟΣΥΣ
0,00%
2.36
ΓΕΒΚΑ
-0,31%
1.63
ΓΕΚΤΕΡΝΑ
+0,44%
18.1
ΔΑΑ
+0,60%
7.998
ΔΑΙΟΣ
0,00%
3.06
ΔΕΗ
-0,35%
11.5
ΔΟΜΙΚ
+7,37%
3.64
ΔΟΥΡΟ
0,00%
0.25
ΔΡΟΜΕ
+0,31%
0.321
ΕΒΡΟΦ
+0,65%
1.55
ΕΕΕ
+1,65%
33.22
ΕΚΤΕΡ
+5,62%
4.32
ΕΛΒΕ
0,00%
5.5
ΕΛΙΝ
+4,65%
2.25
ΕΛΛ
+0,36%
13.95
ΕΛΛΑΚΤΩΡ
+0,48%
2.09
ΕΛΠΕ
+1,33%
7.62
ΕΛΣΤΡ
-1,75%
2.25
ΕΛΤΟΝ
-1,02%
1.752
ΕΛΧΑ
+2,05%
1.892
ΕΝΤΕΡ
0,00%
8
ΕΠΙΛΚ
0,00%
0.128
ΕΠΣΙΛ
0,00%
12
ΕΣΥΜΒ
+1,97%
1.295
ΕΤΕ
+1,37%
8.414
ΕΥΑΠΣ
0,00%
3.37
ΕΥΔΑΠ
-0,34%
5.78
ΕΥΡΩΒ
+2,33%
2.24
ΕΧΑΕ
+1,15%
4.82
ΙΑΤΡ
0,00%
1.74
ΙΚΤΙΝ
+1,95%
0.419
ΙΛΥΔΑ
+0,58%
1.73
ΙΝΚΑΤ
-0,10%
4.99
ΙΝΛΙΦ
+1,18%
5.14
ΙΝΛΟΤ
+0,80%
1.26
ΙΝΤΕΚ
+1,68%
6.07
ΙΝΤΕΡΚΟ
+2,48%
2.48
ΙΝΤΕΤ
0,00%
1.26
ΙΝΤΚΑ
0,00%
3.41
ΚΑΡΕΛ
-2,31%
338
ΚΕΚΡ
-5,35%
1.505
ΚΕΠΕΝ
0,00%
1.75
ΚΛΜ
-0,33%
1.505
ΚΟΡΔΕ
+2,05%
0.497
ΚΟΥΑΛ
-2,12%
1.198
ΚΟΥΕΣ
+3,50%
5.33
ΚΡΕΚΑ
0,00%
0.28
ΚΡΙ
-0,44%
11.35
ΚΤΗΛΑ
0,00%
1.7
ΚΥΡΙΟ
-1,71%
1.15
ΛΑΒΙ
-0,67%
0.894
ΛΑΜΔΑ
-0,27%
7.41
ΛΑΜΨΑ
+1,11%
36.6
ΛΑΝΑΚ
-2,06%
0.95
ΛΕΒΚ
0,00%
0.294
ΛΕΒΠ
0,00%
0.276
ΛΙΒΑΝ
0,00%
0.125
ΛΟΓΟΣ
0,00%
1.37
ΛΟΥΛΗ
-1,11%
2.67
ΜΑΘΙΟ
-0,23%
0.85
ΜΕΒΑ
0,00%
4
ΜΕΝΤΙ
+1,14%
2.67
ΜΕΡΚΟ
0,00%
45.2
ΜΙΓ
-1,06%
3.73
ΜΙΝ
-6,35%
0.59
ΜΛΣ
0,00%
0.57
ΜΟΗ
+2,52%
23.58
ΜΟΝΤΑ
+5,71%
3.7
ΜΟΤΟ
+3,50%
2.81
ΜΟΥΖΚ
0,00%
0.675
ΜΠΕΛΑ
-0,55%
25.2
ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ
0,00%
3.5
ΜΠΡΙΚ
+0,77%
1.97
ΜΠΤΚ
0,00%
0.58
ΜΥΤΙΛ
+1,50%
36.5
ΝΑΚΑΣ
0,00%
2.72
ΝΑΥΠ
+1,31%
0.93
ΞΥΛΚ
-0,72%
0.276
ΞΥΛΠ
+3,40%
0.426
ΟΛΘ
-0,47%
21.2
ΟΛΠ
+1,29%
27.55
ΟΛΥΜΠ
+2,38%
2.58
ΟΠΑΠ
+1,27%
16.01
ΟΡΙΛΙΝΑ
+0,11%
0.899
ΟΤΕ
+2,83%
14.55
ΟΤΟΕΛ
+0,86%
11.7
ΠΑΙΡ
0,00%
1.1
ΠΑΠ
-0,42%
2.37
ΠΕΙΡ
+2,28%
3.989
ΠΕΤΡΟ
0,00%
8.86
ΠΛΑΘ
+4,30%
4.245
ΠΛΑΚΡ
+1,35%
15
ΠΡΔ
0,00%
0.25
ΠΡΕΜΙΑ
+0,69%
1.168
ΠΡΟΝΤΕΑ
0,00%
7.15
ΠΡΟΦ
-0,38%
5.18
ΡΕΒΟΙΛ
+2,37%
1.945
ΣΑΡ
+0,90%
11.18
ΣΑΡΑΝ
0,00%
1.07
ΣΑΤΟΚ
0,00%
0.028
ΣΕΝΤΡ
+0,58%
0.345
ΣΙΔΜΑ
+0,90%
1.675
ΣΠΕΙΣ
0,00%
6.9
ΣΠΙ
-0,60%
0.666
ΣΠΥΡ
0,00%
0.145
ΤΕΝΕΡΓ
-0,21%
19.22
ΤΖΚΑ
0,00%
1.5
ΤΡΑΣΤΟΡ
0,00%
1.14
ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ
+0,25%
1.622
ΥΑΛΚΟ
0,00%
0.162
ΦΙΕΡ
0,00%
0.359
ΦΛΕΞΟ
0,00%
7.95
ΦΡΙΓΟ
-3,67%
0.21
ΦΡΛΚ
+3,16%
4.075
ΧΑΙΔΕ
0,00%
0.665

Τσαρλς Μπιλιλής: O ομογενής που έβαλε το ελληνικό φαγητό στις πτήσεις της Delta

Ελληνική γεύση θα έχουν τα μενού της Delta One και της πρώτης θέσης της Delta Airlines, καθώς από τις 15 Σεπτεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή η συνεργασία της αμερικανικής αεροπορικής με την αλυσίδα ελληνικού φαγητού Souvla του ομογενή Τσαρλς Μπιλιλή. Συγκεκριμένα, θα προσφέρονται δύο από τα πιο διάσημα πιάτα της αλυσίδας που ήδη διαθέτει πέντε καταστήματα στο Σαν Φρανσίσκο. Πρόκειται για την ελληνική κοτοσαλάτα και το frozen greek yogurt με σιρόπι βύσσινο. Η συνεργασία θα αφορά τις πτήσεις από Σαν Φρανσίσκο προς Βοστόνη και το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.

Ο Τσαρλς Μπιλιλής, τον οποίο το περιοδικό «Bon Appetit» έχει χαρακτηρίσει ως τον Mark Zuckerberg των εστιατορίων τύπου fast fine, ανέφερε μεταξύ άλλων πριν από μερικές ημέρες στον λογαριασμό του στο LinkedIn: «Tο να βλέπουμε ελληνικό φαγητό σε μία μεγάλη αεροπορική εταιρεία δημιουργεί μεγάλη υπερηφάνεια στους Ελληνοαμερικάνους, όπως εγώ. Αυτή είναι η αρχή μίας υπέροχης συνεργασίας και μίας συναρπαστικής νέας αρχής για την Souvla και ανυπομονώ να δω πού θα μας οδηγήσει».

© Souvla
© Souvla

Γιος δύο ομογενών, η μητέρα του γεννήθηκε στο Χαλάνδρι και ο πατέρας του έχει καταγωγή από τη Μάνη, ο Τσαρλς Μπιλιλής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Βοστόνη και μετακόμισε μόνιμα στην Καλιφόρνια από το 2006. Η δημιουργία της Souvla, όπως δηλώνει ο ίδιος, είναι ο αντικατοπτρισμός της σχέσης του με τις ελληνικές του ρίζες. «Το 99% των πελατών που έρχονται και τρώνε στην Souvla δεν είναι Έλληνες, όμως αισθάνονται άνετα και με το φαγητό και με το αν προφέρουν σωστά τα ονόματα των πιάτων και με το περιβάλλον και νομίζω ότι αυτό έχει να κάνει τόσο με την ελληνική φιλοξενία όσο και με την κουλτούρα φαγητού και παρέας που έχουμε οι Έλληνες».

Με σπουδές στην γαστρονομία στο Johnson & Wales University και στο Cornerll University ξεκίνησε τη Souvla το 2014 έχοντας θητεύσει πριν, δίπλα σε διάσημους σεφ, όπως οι Thomas Keller και Michael Mina. Η σύλληψη της ιδέας για τη δημιουργία του εστιατορίου ήρθε το 2011, όταν και παραιτήθηκε από τη δουλειά του για να ταξιδεύσει στην Ελλάδα για ένα μήνα δοκιμάζοντας γεύσεις σε όλη τη χώρα, ώστε να καταλήξει σε ένα μοντέλο γρήγορου και σύγχρονου εστιατορίου με βάση ελληνικές γεύσεις.

© Souvla
© Souvla

All Greeks

Ο Μπιλιλής επισκέπτεται σχεδόν κάθε χρόνο την Ελλάδα για την εξεύρεση προμηθευτών καθώς το σύνολο των κρασιών, των αναψυκτικών ακόμη και του εμφιαλωμένου νερού που προσφέρονται στην Souvla προέρχονται από την χώρα μας. Στη συλλογή του υπάρχουν κρασι, όπως οι Ακακίες του Κυρ Γιάννη, το Ασύρτικο του Αλεξάκη, το ροζέ και το Αγιωργίτικο του Σκούρα και ρετσίνα από το Κτήμα Γαίας. Αντίστοιχα τα αναψυκτικά του ακόμη και τα τύπου κόλα είναι από τη Λουξ. Παράλληλα, η Souvla χρησιμοποιεί αποκλειστικά ελληνικό ελαιόλαδο καθώς και τυριά από Έλληνες παραγωγούς.

H πανδημία έχει πάει προσωρινά πίσω τα σχέδια επέκτασης της Souvla στη Νέα Υόρκη καθώς και την δημιουργία του έκτου εστιατορίου στο Σαν Φρανσίσκο που ο Μπιλιλής φιλοδοξούσε να αποτελέσει το κατάστημα – ναυαρχίδα της αλυσίδας.

Google News icon
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!